用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 如果未能及時回香港的同學,今年聖誕節有機會回家嗎? ...
樓主: fcw75
go

[英國] 如果未能及時回香港的同學,今年聖誕節有機會回家嗎? [複製鏈接]

點解英國還未比12-18歲打針,就放寬到噤的程度,唔擔心中小學會爆?
小朋友今年9月入讀year 7, 又未夠12歲打針,都唔知比唔比佢去好(emoji)

zom_win 發表於 21-7-8 08:45
點解英國還未比12-18歲打針,就放寬到噤的程度,唔擔心中小學會爆?
小朋友今年9月入讀year 7, 又未夠12歲 ...
我估英國想先打晒所有成年人,再打小朋友。我見佢哋啲研究報告話,19歲以下既hospitalisation rate好低(同流感差唔多),只係20~29歲既十分之一,係60歲既百分之一唔夠。

zom_win 發表於 21-7-8 08:45
小朋友今年9月入讀year 7, 又未夠12歲 ...

之前話要睇多 d 數據先比12至17歲打針

聖誕節放3個星期,如果返香港要隔離14天或以上就唔會返啦,不過預左就算恢復航班都一定要隔離,小兒6月尾趕到返港,所以聖誕唔返都無所謂。

‹ 上一主題|下一主題