用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 崇真註冊日助理校長表示全級190人有95%係bank 1 ...
樓主: KB123
go

崇真註冊日助理校長表示全級190人有95%係bank 1   [複製鏈接]

醒目開學勳章

fatman69 發表於 21-11-23 09:12
都ok喎!都算B1b,上升走勢肯定中。
點睇到係1b?

醒目開學勳章

Poyau 發表於 21-11-22 22:57
B1至少都有85%以上 估中咗
據崇小簡介 基崇中一B1生86.1%
唔知點解,識親都係b2入,頂多係邊緣人

醒目開學勳章

hkpapa852 發表於 21-11-23 17:24
佢話得30個唔夠B1學生, 相信全部都係來自小學部喎!
你真係識B2學生入到? 定係有人又老吹?
咁你當我老吹
老實講b1會有更好選擇,tt雖好但應該會去第樹囉

醒目開學勳章

fatman69 發表於 21-11-24 01:32

學位課程76%,我只睇數據而矣。
我都認同增值嘅重要性,但始終齋睇入u率定banding唔多夠理據,希望tt能披露更多公開試成績

醒目開學勳章

gracelam 發表於 21-11-24 07:58
今年識4個報基崇

1個b1中
識個邊緣人(全港應該算band 1)入唔到,反而名次低佢唔少嘅入到,真係唔知點解

醒目開學勳章

LeeCC 發表於 21-12-6 13:32
“有許多人會說 BAND 1 中學表現已經很優越,很難高增值;只有 BANDING 差的中學才有大的增值空間獲得 ...
“有許多人會說 BAND 1 中學表現已經很優越,很難高增值"
呢個又真係事實,已經跑第2,仲有幾多空間進步?只能希望唔好負增值。不過好欣賞tt能持續有正增值,有啲學校初初有講之後無再提,可想而知發生乜事。

醒目開學勳章

憫父 發表於 21-12-7 13:53
全港接受派位的 BAND 1 中學,都只能夠有 30% 學額屬於自行分配的,其餘都是經過中央派位獲得的。

而參加 ...
就係因為對手唔同更顯出響band 1學校群中難突圍,響英超攞冠軍定英甲攞冠軍難?所以有幾隊經常做升降機。。

醒目開學勳章

BHA 發表於 21-12-8 15:50
不是應該
球員 對應 學生;
球隊 對應 學校;
增值率唔係成間學校評級?
‹ 上一主題|下一主題