用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 李國寶 vs 循道
樓主: barney45
go

李國寶 vs 循道 [複製鏈接]

barney45 發表於 21-4-6 14:58
是啊,我也覺得李國寶是一間不錯的學校,看到他們的成績在進步中。另外,循道在英文教學方面確實是下了不少 ...

循道學生一向英文強,只是之前被逼收咁多b2小學直升學生,影響好大,但相信好快又會恢復往績。

conniewktang 發表於 21-4-6 15:45
循道學生一向英文強,只是之前被逼收咁多b2小學直升學生,影響好大,但相信好快又會恢復往績。
...
明白,謝謝你寶貴的資訊啊。

gracelam 發表於 21-4-6 13:43
我係擔心中文科,中文科已經難,入咗NCS班,可能要再降低程度,如果考DSE家長自己出力跟吓。
...

其實中文堂係唔會跟NCS上堂,因為分set, 佢地係唔會放埋一班架!

christineps 發表於 21-4-7 00:30
其實中文堂係唔會跟NCS上堂,因為分set, 佢地係唔會放埋一班架!

請問幾多人一班上堂?

謝謝資訊!

想問吓中文堂係只分NCS上堂定考完pre S1後,非NCS有機會被安排同NCS一齊分set上?
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

咁你有冇擔心中文點解仍然偏弱既,我記得我地 in 過李, 老師誤會我細路係 non Chinese, 問我地係咪揀法文

Poyau 發表於 21-4-6 12:17
兩校2020年成績供參考

2020年 李國寶 | 循道

請問有沒有體藝的DSE成績供參考?謝謝

sindy237 發表於 21-4-9 22:48
請問有沒有體藝的DSE成績供參考?謝謝

體藝校務報告有3322率及22222
但無公布整體/主科/選修5+/4+/2+

School Documents
https://www.tic.edu.hk/en/site/view?name=School+Documents

Annual School Report 2019-2020
https://www.tic.edu.hk/uploads/files/School_Report_2019-2020%281%29.pdf
‹ 上一主題|下一主題