用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有關 giffgaff 電話卡
樓主: ElainAiolia
go

[英國] 有關 giffgaff 電話卡   [複製鏈接]

回覆 ElainAiolia 的帖子

1. Activate 後需要幾耐才可用?約30mins-1hour

2. 個英國電話號碼會係開户時直接比,定經sms比?
收咭後啟動電話號碼,如果冇就可能要 after activated

3. 一般嘅plan 以30日計,需要增值時是否會於夠期前1-2日通知,定要自己計?
Login 入account 可以睇到,我仔自己收email / SMS reminder, 但佢唔係好記得。 所以出發前一日先至好增值。

4. 如放假期間,又撞正夠期增值,我係咪不用理會佢,到返去時再增值便可以?
Yes (今年三月中返嚟一直都未俾錢)

5. 計30日,由增值日開始計?
Yes

6. 英國電話號碼繼續用,對嗎?
Yes

溫馨提示,喺香港係 activate 唔到張卡,要人係英國先至得。另外記住擺錢買goody bag, 而不是入落credit account.

回覆 qqeternity 的帖子

最便宜的 goodybag plan  是 GBP6 500 MB, 如果放錢在credit, GBP6 不會有 500MB, 好像只有一半MB.

回覆 qqeternity 的帖子

credit 好似沒expiry date
‹ 上一主題|下一主題