用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 .......
go

.......   [複製鏈接]

kiwi2007 發表於 19-8-16 06:22
男女校的好處:
1)女生上完家政堂d即煮食物,不論好壞皆可以比男生免費試食
2)上堂抄5切筆記可以問番女同學借 ...

我女讀男女校:

1.間中交換試食
2.間中有借比人抄(男女同學都有)
3.從來唔會, 亦冇女仔會咁做, 比人笑到面黄
4.從來唔會, 好少同男仔一齊食飯, 一係就一大班男男女女都有, 一年只有一兩次咁
5.男女生一齊打波都有, 的確少D女仔打
6.從來都冇。 唔會扮情侶,比人笑足全年
7.叻嘅男仔有D係會教人, 男女都教, 唔會收錢, 亦有D唔睬人, 玩自閉唔肯教
8.應該係
9.阿女未見過男仔玩happy corner

kiwi2007 發表於 19-8-16 13:42
男校的好處:
1)多d男丁幫校方手,例如去年十號波後好多DB仔帮忙清理校園
2)城市論壇,高談闊論,天南地北, ...

睇囝囝鐘意啦!!
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

洋蔥頭媽咪 發表於 19-8-16 23:19
我支持男女校,覺得冇咁齋,自己都讀過女校,覺得曳起上嚟單性別學校學生因為冇咁大顧忌,會比男女校更加曳 ...

agree

kiwi2007 發表於 19-8-19 17:44
女校的好處:
1)上堂專心讀書
2)唔洗同男生爭場打波

我讀女校又答下:

1) 專心上堂唔關男女校事, 女校都可以唔專心, 如傾8卦新聞, 8人是非, 發白夢等
2)可能係, 女校少人打波
3)都係嘅, 阿女成日話D男仔開大冷氣凍到死
4)都唔係! 阿女話有D男仔係做慣王子, 一様唔願郁, 粗重野要自己嚟
5)唔多覺, 打尖女校一樣都有, 男女校一樣要守校規
6)阿女話唔會, 好熱會照除外套, 著晒打底衫, 冇野睇
7)無關係, 男仔女仔一樣有free rider

Yanamami    發表於 19-8-20 07:51

Yanamami 發表於 19-8-20 07:58
而家既女校又唔觉得好齋……学校有男老師,出去補習有男老師男同学,学校会同男校-齐有joint choir, 出边 ...

我2x,30年前讀女校, 班中都有幾個同學拍拖啦! 宜家資訊咁發達仲容易左

以前男仔約女仔要靠打電話, 打電話好危險㗎, 父母接聽要即刻cut線, 宜家一個whatsapp或一個ig已經去完街了, 神不知鬼不覺
‹ 上一主題|下一主題