用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 9月尾b冇學校收,做超大好定繼續做細
go

9月尾b冇學校收,做超大好定繼續做細 [複製鏈接]

如題,小朋友性格被動慢熱,能力亦明顯比同月份甚至10月bb弱,冇n班offer,心態上偏向比佢做超大,但9月尾又真係過大,怕好多學校會唔收9月超大b,究竟應該點算
   0    0    0    0

怕好多學校會唔收9月超大b <---- 咁你依家要睇下你心儀的學校係收定唔收先可以做決定! 呢D野check到既.....

boojiji 發表於 19-3-5 11:49
怕好多學校會唔收9月超大b
一d話答唔到,唔知安排,一d話唔收,收11,12月超大多

Cytkm 發表於 19-3-5 12:21

如未有n offer, 唯有上住playgroup 先,黎緊年尾考n and k1, 咁多個月後,能力應該好左,容易考到

回覆樓主:

Greenfield, Oasis, York, 方方等有冇報?

You can try tutortime.

Cytkm 發表於 19-3-5 03:09
如題,小朋友性格被動慢熱,能力亦明顯比同月份甚至10月bb弱,冇n班offer,心態上偏向比佢做超大,但9月尾 ...

York 應該係人都收

Cytkm 發表於 19-3-5 12:21

LH:
https://www.learninghabitat.org/web/index.php?id=18
Victoria:
https://www.victoria.edu.hk/en/admission-how-to-apply.php

都列明會收

boojiji 發表於 19-3-5 15:41
LH:
https://www.learninghabitat.org/web/index.php?id=18
Victoria:

Victoria 同LH 係會收不過好難入。我個仔十月都做超大B佢講野叻因為手腳行路揸筆都慢d。到k2默書做細B就難追。好多人話後悔做細B.不過有例外,細b都有叻不過記住係小數,要睇小朋友。York tutor time 實收。迦南都收。十月插班,早d讀pn獨立d同無咁怕羞,In K1 都叻D

最後入左cannan
‹ 上一主題|下一主題