用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SOKA (am) Vs KM (pm)
go

SOKA (am) Vs KM (pm) [複製鏈接]

阿囝讀緊 KM N1 正升K1 pm, 由於佢係早起既小朋友,所以返學四個月都唔係好習慣pm 既時間;又因為佢食野唔叻,我日日趕lunch 返學都好攰。
讀KM 好開心又學到野,但SOKA 又係一間好好既學校又要係AM .. 所以都未諗掂,請問各位媽媽有乜嘢意見?
   0    0    1    0

木木媽媽 發表於 18-2-3 22:55
阿囝讀緊 KM N1 正升K1 pm, 由於佢係早起既小朋友,所以返學四個月都唔係好習慣pm 既時間;又因為佢食野唔 ...

有無得寫信排am? 讀pm最煩是作息時間!不過食野唔叻一朝早起身食早餐趕出門仲辛苦架!食午飯還可以早些開飯!

創價都係一間好好的學校,非常之注重品德教育和獨立性格的培養同埋最重要的係好的黎而且有學券,三年落黎十幾甘萬都有,

jojochy 發表於 18-2-4 00:15
有無得寫信排am? 讀pm最煩是作息時間!不過食野唔叻一朝早起身食早餐趕出門仲辛苦架!食午飯還可以早些開 ...

有寫信,但應該無用。
我諗住佢平時早餐都無飲杯奶加塊包,會容易啲,lunch 返到嚟就食慢啲都ok

adako728 發表於 18-2-4 14:54
創價都係一間好好的學校,非常之注重品德教育和獨立性格的培養同埋最重要的係好的黎而且有學券,三年落黎十 ...

所以就係好爭扎,兩間都和有好處

回覆 木木媽媽 的帖子

樓主而家創價註冊左未?劍鳴最遲要幾時回覆學校究竟要不要繼續讀?我覺得樓主而家最重要係要想清楚自己到底想小朋友以後行邊條路,講真如果派位讀邊間都一樣,如果想考直資私小,創價都可以幫你省下一大筆教育興趣班經費,而且創價又真係唔差喔,我覺得樓主應該考慮的係邊間可以比小朋友讀的開心,願意讀書,這比其他甚麼都重要

stay at KM
‹ 上一主題|下一主題