用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 手提樂器去英國
go

手提樂器去英國 [複製鏈接]

醒目開學勳章

色士風黎,可以手提嗎?
   0    0    0    0

kit2004 發表於 17-11-3 10:53
色士風黎,可以手提嗎?

要問航空公司,有D有尺寸限制

kit2004 發表於 17-11-3 10:53
色士風黎,可以手提嗎?
呀囝之前坐BA帶過幾次小提琴來回都可以上機,Check in時show比counter 職員睇,會掛個手提行李牌上去,入閘時機場職員見到個牌便會放行,佢同學帶電子結他都得。不過間間公司都可能唔同規限,你打去航空公司問清楚最穩陣

醒目開學勳章

yfchanMa 發表於 17-11-3 11:25
呀囝之前坐BA帶過幾次小提琴來回都可以上機,Check in時show比counter 職員睇,會掛個手提行李牌上去,入閘 ...

我仔都係坐ba, 長度突左5cm, 我聽日同佢櫃位check in時博下比唔比手提。唔比就唯有下次先。

謝謝資訊。

kit2004 發表於 17-11-3 11:34
我仔都係坐ba, 長度突左5cm, 我聽日同佢櫃位check in時博下比唔比手提。唔比就唯有下次先。

謝謝資訊。:f ...
如果counter職員話ok, 記得問佢攞個”手提行李牌”掛响樂器度! 試過一次無掛,機場入閘都截住呀囝,我地去問counter攞番掛番個牌才入得閘; 又試過一次遇到一個新嘅counter職員無比牌呀囝掛,我問佢攞,佢問下間離企响度個senior 才知道要比個牌呀囝掛

yfchanMa 發表於 17-11-3 11:25
呀囝之前坐BA帶過幾次小提琴來回都可以上機,Check in時show比counter 職員睇,會掛個手提行李牌上去,入閘 ...

我孩子想帶結他,超出emirates上机尺寸,下次要寄倉
‹ 上一主題|下一主題