用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 band 2尾band 3 頭,還需要做profile嗎?
樓主: 開心老實人
go

band 2尾band 3 頭,還需要做profile嗎? [複製鏈接]

回覆樓主

交申請表時係咪跟返佢要求嘅文件交就得?定係都要再整份profile?但無提會唔會收profile, (emoji)埋會唔會唔收?

kwankwanchun 發表於 17-11-1 11:54
交申請表時係咪跟返佢要求嘅文件交就得?定係都要再整份profile?但無提會唔會收profile, (emoji)埋會唔會唔 ...

交個陣時,唔收咪唔收囉。最怕係,佢肯收但你無啫。
聽講英華唔收多過幾多貢頁錢,D家長鼓噪,唔記得有無記錯。

回覆樓主

個人資料係咪唔多使點寫?申請表都填晒

mother904 發表於 17-11-1 08:45
不一定,我便聽過有B1A名校打電話俾家長,叫家長幫仔女搵補習
邊間啲老師咁無骨氣?

kwankwanchun 發表於 17-11-1 11:54
交申請表時係咪跟返佢要求嘅文件交就得?定係都要再整份profile?但無提會唔會收profile, (emoji)埋會唔會唔 ...
睇你份profile係點整,如果好似我哋當年咁,只係將啲證書影印,啲無證書既課外活動既相,加頁TOC、再加頁封面,只係多咗兩頁紙,一般都會收。

王家爸爸 發表於 17-11-1 16:06
邊間啲老師咁無骨氣?
開名就無謂啦,只知不止一間學校係咁

lovecupid 發表於 17-10-27 14:26
Band 3學生的portfolio
1,學生家庭照片,要一家大細樂也融融
2,學生在課外活動時,專心畫畫或望著目標的 ...

原來「成長的天空」唔係好野黎?我仲以為正野。

小蜜蜜 發表於 17-11-14 07:46
原來「成長的天空」唔係好野黎?我仲以為正野。
在教育局的網頁,對成長的天空去標籤化已經乾淨好多,但仍有空間被看穿,,,,http://www.edb.gov.hk/attachment/tc/teacher/student-guidance-discipline-services/projects-services/understanding-adolescent-project-primary/20160527_hksif.pdf
最後一頁...
咁你就明....咩學生先會參加....

‹ 上一主題|下一主題