用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 急!有冇去完德望2nd int. 的家長報料
go

急!有冇去完德望2nd int. 的家長報料 [複製鏈接]

急!有冇去完德望2nd int. 的家長報料

有朋友星期五到德望2nd int. , 有冇去完德望2nd int. 的家長報料. 可否詳細點報料, 因為我朋友很擔心, 顏色筆要來做咩呢? 急!急!急!     
[img align=left]http://www.fx-word.com/img1/20070115/1168850504I.gif[/img]

Re: 急!有冇去完德望2nd int. 的家長報料

根據我d 朋友所講, 又要畫我的家庭囉... 不過老師會講係我的家庭做咩野... 咁小朋友跟住畫清楚就得, 基本上無咩限時.  之後見校長, 校長問問題, 同好似要形容幅圖畫囉.  之後 in 家長... 跟住就收.  好似話見得都收架拿.
--- 2J 作品

請問知唔知校長問咩問題呢? 是否畫完畫先見校長, 定係幾個女仔一同入校長室, 一
[img align=left]http://www.fx-word.com/img1/20070115/1168850504I.gif[/img]

一齊畫畫, 輪流同校長傾計.  話問大路野囉..讀邊間幼稚園呀, 點解鐘意我地d間學校呀(問學生o咼).   家長就只係問 "有冇問題問我呀?"  之後就講解學校, 然後去比錢.
--- 2J 作品

Dear JJ1122

唔該晒你, 得你一個肯'採'我喳

I'll also attend 2nd int tomorrow. Anybody kindly share their experience?

我囡囡都係WAITING LIST, 但到依家都收唔到電話叫 2nd int. 所以很擔心! 希望快D到我啦!!!

醒目開學勳章

你有寫信去或打電話問?
很多已2nd int完仲收咗添。

我有寄掛號信同埋打電話去問, 但是負責收生老師話有位會通知2ND IN,所以依家唔知仲可以點做?? 請各位BK媽咪幫忙指教!!!

A lady called me on phone this afternoon that my girl (who's on waiting list) can go for a second interview tomorrow but I turned it down (As my girl is accepted by SMCC) :wink:

星期二,見完,收左.有什麽仲可以幫你們解答呀?

晴晴晴

可否詳細講講2nd int 的程序及問題的內容呢? Example:畫咩畫? 校長問乜? 問家長啲乜呢? 請幫忙  

sosochui ,

首先會叫小朋友畫畫,叫我的家庭,(例如:和家人去玩)冇時間限,不過最好快小小,因為sister等你.然後sister帶小朋友入房.大約傾5-7分鍾,我囡囡話:問佢平時邊個照顧妳.今曰邊個和你面試,和小朋友的畫.就問囡囡想唔想媽咪入來陪你,如果想你出去叫媽咪入來.而問我對小朋友有セ期望,點解想讀GH,你派左邊間津校,如果GH唔收你會讀那間.根住又問囡囡我收你讀書好唔好,問囡囡學什麽課外活動,再和家長小小私人問題.完了.去校務處交留位費$300.00.希望資料可以幫助你.good luck.

‹ 上一主題|下一主題