用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 中國舞8級,經常表演有獎,對升中有幫助嗎 ...
樓主: kkv408
go

中國舞8級,經常表演有獎,對升中有幫助嗎   [複製鏈接]

肥仔豬 發表於 17-5-19 10:59
唔好意思想問下,我記得中國舞考級應該有最少年齡限制㗎,點解你小朋友可以小五就咁快考到八級嘅?:questi ...
我女剛啱F1先考8級咋……同佢-班不少同学係F2添~

little_yolky 發表於 17-5-19 12:09
依? 你女女咁多才多藝既? 游水又掂中國舞又掂?

我想問下, 中國舞三級難唔難考? 因為好似話嚟緊1 ...

佢跳舞係無心插柳~考香兒合唱同中国舞~合唱唔收中国舞收咪跳。三級好easy. 七級开始起考官要求超高,佢六級前仲係考优,到七級只有全班得佢-个良,其他只係合格甚至肥……所以我估七級係分水嶺~無諗过用黎考学校,配菜而矣,都係成績同小学水平最重要。BTW, 係咪考北京舞蹈学院既級試?通常三月考吖~+二月考果个係边度既試?楼主仲話暑假考……禁多唔同既試既~

妹妹頭 發表於 17-5-19 12:29
回覆 IloveJJ 的帖子

芭蕾舞小腿仲好粗LOOK忝
要跳到好專業,日日練足8个鈡先会粗啦~学生哥-个星期一两日,少事啦~我女-星期操五日水都未大大隻隻~

little_yolky 發表於 17-5-19 14:51
乜原來唔會大隻架? 我仲警告游水教練唔好教阿女學蝶泳添。
蛙蝶都会操到变大隻,不过你女又唔係操(港隊强度)怕乜吖~等於一星期跳两曰舞对腳点会粗吖~~四式都应該要識,不过主項係自背身形会靚过蛙蝶~欧鎧淳咪幾靚?人地港隊添咯~

little_yolky 發表於 17-5-19 15:51
Yanamami  你講欧鎧淳?人地果d係肌肉呀~  發表於 46 秒前

肌肉唔等同健美小姐-样起哂先叫肌肉啩?你觉得佢好大隻?
果位?厠Coffee, 教瑜珈,都-身肌肉~跳高果位楊文蔚,一身肌肉好靚~

Jobrena 發表於 17-5-21 15:38
點解可以成績好,游水叻,跳舞勁?大家都係24小時,真心佩服
因為佢唔洗花时间係学業,所以時间都可以用係“副業”上~

little_yolky 發表於 17-5-22 16:19
原來家姐唔係考三級中國舞。我返去問佢無咪考三級, 點知佢好大聲同我講:我依家都跳緊四級啦, 仲點會考三級 ...
香兒係逐級考的~

happynewyear16 發表於 17-5-22 23:11
點樣可以做到ga?
我諗先天因素比後天大……

happynewyear16 發表於 17-5-23 16:58
好羨慕!兩個女都系?

-个能力中中等等,不过老老实实肯勤力。另-个聰明但古古惑惑,点到即止……

little_yolky 發表於 17-5-29 17:20
點解大家既阿大同阿細都係同一個模出嚟咁既? 我阿大阿細都係咁喎。
水土问題

little_yolky    發表於 17-5-29 18:13
‹ 上一主題|下一主題