用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 B1 30志願是否都比B2第一志願先派?
go

B1 30志願是否都比B2第一志願先派?   [複製鏈接]

orangee 發表於 17-4-22 19:44
係,但我所講的B2學校,應是老師普遍推薦B2學生填為第一志願的學校,如果一間學校派入的全部或絕大多數都 ...

對,如果有一位B2生係統一部份派入某中學,只要你係B1生又選同一間中學,就算放係乙30,你仍然會係統一派位階段比該位B2生優先派入該校~

sammag 發表於 17-4-22 21:34
如果係咁理解,我想知,點解老師要一個band 1頭學生,第二填基元/盧中(band 1尾),第三就要填羅桂祥/天官 ...
咁就要問番老師了..........

lm251099 發表於 17-4-22 23:44
不是,B 先入,因他放在第一志願。

隨機碼先是代表佢可以先派第一志願,落空與否,就會跟著去派下一個隨 ...

如此類推,直至所有同 Band 嘅同學都派到位再去派下一 Band 嘅同學 <----應該係派晒同Band 1既30個統一位...就開始派Band 2...依隨機號碼先後去派...如此類推...唔理是否所有Band 1生都是否派到位

舉例...有某B1生...只填乙1乙2乙3...隨機號碼又唔靚...乙1乙2乙3都派唔到...就变相會停止處理佢既派位...直至30個位派完...先處理佢派位 ~~~

joyjoyparent  
十分清楚!  發表於 17-4-23 00:23

cow 發表於 17-4-23 00:39
電腦會先按照第一組別學生的選校意願次序派位,如學生的所有學校選擇未獲分配學位,電腦會從網內剩餘的學 ...

- deleted ~~~~~~~~~~~~~~

cow 發表於 17-4-23 01:02
回覆 mcl203 的帖子

http://www.edb.gov.hk/attachment/tc/edu-system/primary-secondary/spa-systems/sec ...
對...睇番隻EDB CD...我搞錯了....

kkhon  咁教育局都人性化吾一定比B3校  發表於 17-4-23 01:16

little_yolky 發表於 17-4-24 08:59
這位抵死的B1生應該是全部B1, B2, B3生派晒位至派俾佢吧。因為佢只有乙1-3, 沒有其他了, 所以, 就先派晒所 ...

我原先都以為係...但事實唔係...係組組清 ~~~

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=3441839&pid=44433863&fromuid=1443469

kkhon 發表於 17-4-24 19:50
回覆 IloveJJ 的帖子

佢見佢個老死乙四填B2,就以为咁稳陣d。

咁可能係,俾你囝既老死激C,

kkhon 發表於 17-4-24 20:00
回覆 mcl203 的帖子

我解释左比佢知,上次自行佢话事,今铺到我话事

你似乎游說你囝老死父母盡填B1中學,咁你囝咪會認為媽咪原來好忍手去填~
‹ 上一主題|下一主題