用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 深水埗德貞 VS 葵芳聖斯德望,完全唔同區,比你點選擇? ...
go

深水埗德貞 VS 葵芳聖斯德望,完全唔同區,比你點選擇? [複製鏈接]

深水埗德貞pm   VS    葵芳聖斯德望am

我住係荔景, 聖斯德望十分鐘車程, 深水埗德貞可能二十至三十分析車程
女兒性格好動
請問家長們會點選擇,

我所知聖斯德望三十幾年 少少舊
我in 感覺幾好 , 面試時直接上一堂唱遊堂比家長感受 學生當日做義工
老師同我講好重視家長老師溝通互信咁
但我網上揾唔到有人提 只係見學校大全稱佢區內幾好 派位唔錯
有冇家長知道課程如何,學術如何,口碑如何?

德貞深水埗較出名
九十幾年 都係有啲舊
請問教學會唔會比較舊式, 功課如何?
聽聞比較嚴嗰種, 另外聽過某些負評⋯⋯
我只係入過去交表同面試
面試十分鐘就出返來
係比較大間 有花園遊樂場, 多D不同類型課室
爸爸想讀德貞 因為佢覺得名校見識會好啲

其實小學靠大抽獎或叩門 媽媽們覺得幼稚園影響對小朋友人生有幾深,
小朋友咁遠車程讀德貞值唔值?

0    0    0    0

Choi0623 發表於 16-12-30 20:59

我住係荔景, 聖斯德望十分鐘車程, 深水埗德貞可能二十至三十分析車 ...

我小朋友讀過德貞,老師好有愛心,但但又不算得上係名校,只係在區內係一間歷史悠久幼稚園,教學方面比較淺,主要自理教得不錯,中文教學多,每日一樣功課,一個星期一次讀書報告,

Choi0623 發表於 16-12-30 20:59

我住係荔景, 聖斯德望十分鐘車程, 深水埗德貞可能二十至三十分析車 ...

我對聖斯德望印象都好好,可能舍棄卓思。

唔覺得德貞係名校, 入面好多新移民家長
‹ 上一主題|下一主題