用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 奧基pn
樓主: old_viki
go

奧基pn [複製鏈接]

babymu 發表於 16-12-1 10:34
咁都好似幾好喎, 但如果出去考傳統夠唔夠fight?

應該ok. 五六月時見第一界畢業啲師兄師姐考小一成績好好!

回覆 chumiguan 的帖子

聽落奧基感覺幾好喎﹗﹗
我想揀英文語境好o既學校,睇中呢間,因為覺得佢語境幾好,校舍設施新,課室開揚。以呢個環境,佢o既學費算平,我希望幫女女揀間啱佢o既學校,但又怕揀錯呀﹗﹗

chumiguan 發表於 16-12-1 10:42
應該ok. 五六月時見第一界畢業啲師兄師姐考小一成績好好!
Chumiguan, 請問你過時返AM, 還是PM?  國際班有普通話嗎?  發音標準嗎?  唔該!

old_viki 發表於 16-12-1 13:01
Chumiguan, 請問你過時返AM, 還是PM?  國際班有普通話嗎?  發音標準嗎?  唔該!
...

AM.
佢地個普通話老師係普通話人, 一定準喎!

chumiguan 發表於 16-12-1 15:24
AM.
佢地個普通話老師係普通話人, 一定準喎!

咁都OK喎! 學費不算貴.  唔知係咪因為11月細B, 佢offer pm給我, 地點有點不就腳.

你最後考了那間K?  K1不是未返PN前就要面試嗎?  

我囡上年也讀PN , 學校很好,老師超有愛心,英文語境好。小朋友最明顯係語言進步。我估讀過的家長,冇人會彈佢。唯一唔好係新校,但上年幾位畢業小朋友,教小一算唔錯。

我囡最後也是考上九龍塘較耐歷史的老牌學校而離開。

但個人比奧基90分!

回覆 Dadagaga 的帖子

你地嘅comment俾左好大support我,令我覺得無揀錯俾囡囡。

Dadagaga 發表於 16-12-1 21:46
我囡上年也讀PN , 學校很好,老師超有愛心,英文語境好。小朋友最明顯係語言進步。我估讀過的家長,冇人會 ...
你都是K1轉嗎?  可以透露那間唉?  

old_viki 發表於 16-12-1 17:53
咁都OK喎! 學費不算貴.  唔知係咪因為11月細B, 佢offer pm給我, 地點有點不就腳.

呢個問題我問過.... 會按出生月份分, 除非am 有位, 否則細B都會係pm~但對返pm呢點我有保留,..... 因為比較難調教作息時間,,,, 之後要適應全日制K1也有困難~
‹ 上一主題|下一主題