用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 83,陳兆民,全完係band 1c? 伍若瑜2a?
樓主: 紫蘿蘭
go

83,陳兆民,全完係band 1c? 伍若瑜2a? [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

peggy 發表於 16-11-29 23:49
上年阿女的同學(B2生)乙一入左PP
讀得辛苦嘛?
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

peggy 發表於 16-12-1 01:45
阿女小學全級頭40名先係B1生, 同學考6X係B2B生。係葵青/荃灣區一定不是B1生
葵荃青成績好平均, 就算荃灣轉葵青都唔會升 band.

唯一知道就係早幾年有學生係荃灣 b3 轉區去沙田, 可以入到 b2 中學, 估計學位多兼 no 靚所以入到.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

peggy 發表於 16-12-1 01:45
阿女小學全級頭40名先係B1生, 同學考6X係B2B生。係葵青/荃灣區一定不是B1生
上星期去PP聽升中講座,校長暗示了上年自行收生的成績,差不多中英數是全A。想信好多B1囡大抽獎會選。

醒目開學勳章

回覆 miriam 的帖子

佢係pp是中游份子。早年都有意選被阿女讀,有一位師姐係面讀緊,於是問個位媽咪pp的情況,佢叫我唔好選此校,佢覺得課程淺,B1a/b1b生不用自行選pp喎!

醒目開學勳章

miriam 發表於 16-12-1 08:55
葵荃青成績好平均, 就算荃灣轉葵青都唔會升 band.

唯一知道就係早幾年有學生係荃灣 b3 轉區去沙田, 可以入 ...
早幾年都有位荃灣b2生,抽到沙蘇

引用:Quote:ktdanielli+發表於+16-11-30+16:02+

原帖由 peggy 於 16-12-01 發表
唔好意思,想問下係邊間小學。

醒目開學勳章

ktdanielli 發表於 16-12-1 17:34
唔好意思,想問下係邊間小學。
深天

peggy 發表於 16-11-29 23:49
上年阿女的同學(B2生)乙一入左PP

請問PP係邊間?

醒目開學勳章

canko 發表於 16-12-2 22:12
請問PP係邊間?
保祿六世