用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 馬鞍山康傑 (請教現用家)
go

馬鞍山康傑 (請教現用家) [複製鏈接]

我囡收到2017/18全日N班OFFER。
請教現用家,全日班返放學時間怎樣?我見佢收12個月學費,咁暑假要返學嗎?
   1    0    0    0

學費係收11個月,暑假係由7月中放到8月尾...

ayanyan 發表於 16-11-29 14:39
學費係收11個月,暑假係由7月中放到8月尾...
Thanks.
咁請問你小朋友在學校有沒有學PHONICS?他們教得好嗎?

Fabi_c 發表於 16-11-29 14:41
Thanks.
咁請問你小朋友在學校有沒有學PHONICS?他們教得好嗎?
學校以MELS課程教學,由淺入深...每日有NET上英文堂...教得好好呀...我仔(啱啱畢業)同我女(原校由N上K)都好鍾意返學...

ayanyan 發表於 16-11-30 10:38
學校以MELS課程教學,由淺入深...每日有NET上英文堂...教得好好呀...我仔(啱啱畢業)同我女(原校由N上K)都好 ...
多謝你回覆呀。請問知唔知佢褓母車路線係點?

唔好客氣...褓母車佢有分幾條線,入西沙、兜馬鞍山同出沙田...

ayanyan 發表於 16-11-30 10:38
學校以MELS課程教學,由淺入深...每日有NET上英文堂...教得好好呀...我仔(啱啱畢業)同我女(原校由N上K)都好 ...
請問你仔畢業升咩學校?我見康傑D畢業生多數派返馬鞍山嘅津校,好似比較少去直資同私校。佢叩門唔知點呢?

Fabi_c 發表於 16-12-1 15:40
請問你仔畢業升咩學校?我見康傑D畢業生多數派返馬鞍山嘅津校,好似比較少去直資同私校。佢叩門唔知點呢? ...

馬鞍山果邊就唔知,青衣呢邊康傑有入陳守仁、聖方濟各、九龍塘小學、音小、德雅、禮賢等,不過頭三間每年都係1-2個,唔會多。今年都有人考入德望。當然,除了學校,家長培養同小朋友天資都有關係。但其實康傑學生始終入津校較多,家長群討論直私升小既好少,即係你想考直私要單打獨鬥。

請問你仔畢業升咩學校?我見康傑D畢業生多數派返馬鞍山嘅津校,好似比較少去直資同私校。佢叩門唔知點呢? ...

舊年海怡直私有Spb,聖心私小,救恩
海怡人數比另兩間分校小,比例也不太低(3成左右)

官津主要南區一線,也有少數名津如聖彼得,聖心,聖雅各,軒小等

今年情況未確定

回覆 fixedstar99 的帖子

請問家長群討論是有網上討論區,還是WHATSAPP?

Fabi_c 發表於 16-12-2 10:20
回覆 fixedstar99 的帖子

請問家長群討論是有網上討論區,還是WHATSAPP?

當然是whatsapp group多
私隱度高啲

我仔畢業都係升返馬鞍山津校...但佢有同學仔入左陳守仁、優才、王錦輝....至於叩門成功率都好高...今年有同學叩到入主風
‹ 上一主題|下一主題