用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

KTS 評估 [複製鏈接]

1) Any 導修課? is it compulsory?
2) 所有subject needs  評估 and 計名次 ? including music, 電腦科, 德育課 etc??
3) learning musical instrument is compulsory?
4) Any 校巴資訊?
5) 教深一年?
6) when start 中文背默 and english dictation?
   1    0    0    0

1) 每曰有功課堂2)請入校網睇評估,唔会每科排名~全級排名只有-个range, eg 11-20, 61-70 禁3)强烈鼓勵,但我女無正式学,只跟家姐笛老師学三隻飲哥去应付音樂考試4)要打去校巴公司问,校網內有电話5)英文深-年、数深半年6)小一上学期亦有吧(太久遠,忘了)

hailey_ma 發表於 16-11-22 15:29
1) Any 導修課? is it compulsory?
2) 所有subject needs  評估 and 計名次 ? including music, 電腦科, 德 ...

1) 有功課堂
2) 小兒為小一生,第一學段只考中英數常,唔計成績表,但個別老師會公佈最高三位分數。
3) 話二年級音樂評估要奏一曲,點學法由家長決定
4) 請向校車公司查詢
5) 英深一年,數深半年
6) 第一學段只默中文,無背默。第二學段開始有英默同埋至今只背兩句。雖然學校無默書,相信為英讀評估,家長有自行同孩子默書

回覆:KTS 評估

請問p1-p6會似SFA 咁一從P1就谷,還是似APS 咁,初小吾谷,高小先來谷?

回覆:KTS 評估

請問p1-p6會似SFA 咁,從P1就谷,還是似APS 咁,初小吾谷,高小先來谷?

都唔算好谷,小一只有兩次計分考試,到小五下學期星期2-4會有補課,小六全年星期2-4都有補課,學校的平日默書唔計分,沒有太大的壓力,平日做功課的時間一般都係1-1.5小時完成

引用:都唔算好谷,小一只有兩次計分考試,到小五下

原帖由 chun媽 於 16-12-01 發表
都唔算好谷,小一只有兩次計分考試,到小五下學期星期2-4會有補課,小六全年星期2-4都有補課,學校的平日默書唔 ...
thx a lot

‹ 上一主題|下一主題