用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 FYI Christ College Brecon
go

FYI Christ College Brecon [複製鏈接]

Christ College Brecon,好嗎?多唔多香港人?
   0    0    0    0

K@k@k@man 發表於 16-10-26 16:11
FYI Christ College Brecon,好嗎?多唔多香港人?

agent 勁 sell 呢間,話成績好。
可能學校比得多介紹費

K@k@k@man 發表於 16-10-26 16:11
FYI Christ College Brecon,好嗎?多唔多香港人?

有香港人,但唔多。
佢學校網有成績post 出嚟,GCSE GCE 都有 post

回覆 anthony368 的帖子

我女女想下年過去讀year 7!唔知好唔好?😞

K@k@k@man 發表於 16-10-28 22:03
回覆 anthony368 的帖子

我女女想下年過去讀year 7!唔知好唔好?😞

我之前都有睇呢間資料,學費比 其他平,但都幾遠下,但你留意下GCSE 成績 與 A Level 差別幾大, GCSE 成績麻麻,但Alevel 數字又幾好,所以 GCSE 後是洗牌 ,似換過一班人去讀咁!

這是我個人見解, 冇深入去了解。 問過Agent 呢間 香港人比較多是 讀高年級。

回覆 K@k@k@man 的帖子

唔好意思,在此借小小位扮下專家. 這所學校叫Christ College位於wales的brecon 而唔係叫FYI Christ College. 學校高form頗多華人,所以你見佢AL成績不俗,其實好多名校成績好都係好多華人,樓主嘅FYI意思應該係for ur information而唔係学校名, 不喜勿插,純粹更正學校名而矣。
‹ 上一主題|下一主題