用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 中一識應期
樓主: MonkeyGirl
go

中一識應期 [複製鏈接]

悠悠110409 發表於 16-9-29 11:14
我仔只要求合格, 第一次中默, 7X分.  佢地學校, 原來唔合格, 要原文抄3次, 再重默, 默到合格為止. 第二次,  ...

7X,97..同我女分數一樣喎!佢一向吾比我插手同佢温書,但見佢默第一次言文好吾惦,第二次背極都吾識,我唯有出手,結果佢話佢枝筆漏墨老師當佢多左一點扣左3分!其實佢應該係中文最難適應,或者我都揾下文言文字典先!

我女直資直上,適應無問題,但都話數學教得太快,開學測驗吾合格(以前數學最強),即刻揾同學教返,補測又啱曬,Miss問佢why咁飄忽?佢每星期有成6個小測同dict,好忙,不過有幾科嘅老師都有開whatapp group,吾明可以問,仲可以約老師小息補課,我好欣賞d老師嘅付出!

相信如果吾係直上,轉左校,一定吾會適應得咁好,起碼佢未必敢問,因為佢係一個比較多焦慮嘅人

idy926 發表於 16-10-18 17:18
7X,97..同我女分數一樣喎!佢一向吾比我插手同佢温書,但見佢默第一次言文好吾惦,第二次背極都吾識,我唯 ...
你女間直資學校好好!  可以講邊間?

7X,97..同我女分數一樣喎!佢一向吾比我插手同佢温書,但見佢默第一次言文好吾惦,第二次背極都吾識,我唯 ...

我都想知,好難得老師咁有心,可否告知邊間直資?

我都想知你女讀邊間呀﹗我仔都係剛升中一直資,不過老師就沒有WHATSAPP既服務提供

其實我都覺得吾好意思,怕阻住老師

吾係度公開啦,可以check Pm
‹ 上一主題|下一主題