用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 新手求教:中學校網
樓主: ac917
go

新手求教:中學校網 [複製鏈接]

hkpapa852 發表於 16-9-27 11:57
大致上按照小學網分區去分中學網, 可參考呢度:
http://www.edb.gov.hk/attachment/tc/edu-system/primary- ...

集合埋呢個資料差不多見到幅圖了,先要謝謝你。

另請問如果跟住址,如何confirm自己住址係屬邊個中學網?in case位置可能摘界⋯⋯

hkpapa852 發表於 16-9-27 11:46
你小朋友係軒上? 資料係由校長講?

QC聯繫位, 自從2011年縮班後一直只有23個, 縮班前印像中都係30個左右,  ...
我仔仔之前係聖雅各

optman88 發表於 16-9-27 12:15
我仔仔之前係聖雅各
吓,乜張校長呢方面咁......
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 ac917 的帖子

打去教育局問
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 16-9-27 12:22
回覆 ac917 的帖子

打去教育局問

Ok ok. 唔該曬

hkpapa852 發表於 16-9-27 12:20
吓,乜張校長呢方面咁......
我都覺得無可能係平均分位....原來來自聖雅各

mcl203 發表於 16-9-27 13:58
我都覺得無可能係平均分位....原來來自聖雅各
但.... 張校長唔似係咁無知喎....... 真係要問吓畢業生家長至知
‹ 上一主題|下一主題