用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 分享我的PN行程
go

分享我的PN行程   [複製鏈接]

Mava 發表於 16-9-19 21:27
August 12, 2016
Done
約克英文小學暨幼稚園

勁^^,相信樓主都預咗有d 會撞時間,所以先報咁多!不過,港島區同九龍區都有就真係辛苦少少,Anyway, Do your best^^

Mava 發表於 16-9-20 16:43
回覆 AmyTCY 的帖子

其實本人是報16間,心水只有6間.但現今社會,你地真的覺得報咁多間,咁多間都收?

我明白你^^, 我都分享吓!其實你的策略係正確的,有幾間十分之想入,有d 水泡,有d熱身了解吓咩一回事,再回家和小朋友調節吓心理(當俾$40玩playgroup),到考心儀PN 時,就得心應手小朋友也自然好多^^!

好重要!到時有offer 時就不要間間俾$970, 要有自己priority list, 最重要係快d 放位留俾有需要的其他家長^^

YorkPN 唔收唔緊要,佢會直接收你K1!經驗之談

Mava 發表於 16-9-20 17:26
回覆 AmyTCY 的帖子

AmyTCY是的

Agree^^

KKKathy 發表於 16-10-2 08:16
其實有邊間n較容易入呀?

冇話邊間特別易入,因為PN 位遠比K1 位少

Mava 發表於 16-9-28 21:18
多謝咁多位媽媽支持,其實本人覺得面試這方面都要配合天時地利人和,面試表現,家長表現,眼緣及運氣都是好 ...

俾個LIKE 先,態度正確,盡咗力就足夠了^^, 就好好咁同囡囡去學校玩吓遊戲,唱吓兒歌,小朋友有反應已經成功咗一半Ka la^^
‹ 上一主題|下一主題