用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 適合高功能自閉男孩的小學(PREFER 直資/私校) ...
go

適合高功能自閉男孩的小學(PREFER 直資/私校) [複製鏈接]

請問有媽媽可以比到意見
   0    0    0    0

回覆:juemilia 的帖子

請問何為高功能閉兒?有什麼特徴?多少歳?。

unfunny 發表於 16-9-16 22:06
請問何為高功能閉兒?有什麼特徴?多少歳?。

即係智力一般發展係適齡⋯⋯但係比較固執唔係好懂得同人相處(4歲半)

直資,私校無支援, 適合的角度就係比較包容和輕鬆。

聽過有人考到入啟思, 嶺南同學會, YMCA石峽尾, 話讀得開心

引用:Quote:unfunny+發表於+16-9-16+22:06+ 請問

原帖由 juemilia 於 16-09-17 發表

即係智力一般發展係適齡⋯⋯但係比較固執唔係好懂得同人相 ...
唔係好識同別人相處就要諗清楚究竟適合傳統定活動教學。因為佢地唔容易改變自己,亦容易受到壓力而有情緖問題,唔係我地以為happy佢地就一定happy.

有人入到DBS,英華,仲上埋書院

有人入左優才,讀緊高小

回覆:juemilia 的帖子

how abt HK isl how and?my son is academic ally OK but he is lazy. I don't want to confront with him all the time. any ideas???so desperate...

‹ 上一主題|下一主題