用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港華人基督教聯會真道書院 2nd round second in 係咪9月會通知?
樓主: 2011_Rabbit
go

2nd round second in 係咪9月會通知? [複製鏈接]

引用:你本人打去問的嗎? 希望真係會call+第二批

原帖由 happyberryjoey 於 16-09-20 發表
你本人打去問的嗎?
希望真係會call 第二批2nd in
冇乜好怕啦,一定會call第二批,第三批,否則學校會收生不足。

引用:Quote:原帖由+sawly+於+16-09-20+發表我剛

原帖由 lui 於 16-09-20 發表
First in 到結果公佈四個月,勁!只有st Margaret 可比
st Margaret 都只係三個月

回覆:siubbsw 的帖子

第二批十月見,比第一批多了兩個月準備,每日學一個生字就已經識多了六十個字,今次仲唔sure win, 一定可以打低第一批的同學。

第一批的同學,真係要搵定後路喇!

再加上講哂考咩俾人知, 第一批真係凍過水0羅!!!!!!!!

唉! 反而第一批有2nd in 的唔著數

doll8 發表於 16-9-21 10:17
再加上講哂考咩俾人知, 第一批真係凍過水0羅!!!!!!!!

Second in乜唔係考家長嘅咩? 小朋友都要考呀?

Rabbit_pigpig 發表於 16-9-20 21:08
回覆 siubbsw 的帖子

希望30/9 收到優才好消息啦

係30日定係30日之前?我都等緊優才,真道呢邊都要繼續等

係喎, 對第一批唔公平喎! 同埋唔通第一批好多唔啱心水, 佢要CALL第二批再選? 以往係有人無交留位費先再CALL 第二批嘛, 不是嗎? 嗚嗚......為何會這樣安排呢? 唉! 玩死家長的遊戲!!!!

回覆:MSKAKACHAN 的帖子

我估第一批同第二批考既野唔同,難度會高d

唉…我都係in 完第一次之後就“冇聲冇色”,所有人問我我都話衰咗,因為收唔到2nd E mail麻,但依家聽到10月有第二批2nd都冇咁失望,起碼唔係之前嘅絕望呀…

pcdogjoe 發表於 16-9-23 12:26
唉…我都係in 完第一次之後就“冇聲冇色”,所有人問我我都話衰咗,因為收唔到2nd E mail麻,但依家聽到10 ...

大家咁話! 原本好失望,而家總算有返少少希望!Good luck !
‹ 上一主題|下一主題