用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 KV係咪唔收細B?
go

KV係咪唔收細B? [複製鏈接]

見網頁話來緊K1只收係會收2014年9月30日前出世的小朋友
我小朋友在10月出世, 係咪連表都唔收?
係咪一定要等出年先報名, 做超大B?

hppa  yes...
or apply other Ks  發表於 16-9-28 15:24
   1    0    0    0

回覆:pugusan 的帖子

都可以試,但機會較少

引用:見網頁話來緊K1只收係會收2014年9月30日前

原帖由 pugusan 於 16-08-22 發表
見網頁話來緊K1只收係會收2014年9月30日前出世的小朋友
我小朋友在10月出世, 係咪連表都唔收?
係咪一定要等 ...
不用試,唔會收。早幾年收到十月,朋友十二月B照寄,KV原封寄返比佢。

我想問下如果哥哥讀緊, 妹妹14年12月出世, 係唔係都唔可以報2017/18年度K1, 要再等多年?

hppa  yes  發表於 16-9-28 15:24
hppa  ask the school  發表於 16-9-14 14:40

引用:我想問下如果哥哥讀緊,+妹妹14年12月出世,+

原帖由 bubuprincess 於 16-08-31 發表
我想問下如果哥哥讀緊, 妹妹14年12月出世, 係唔係都唔可以報2017/18年度K1, 要再等多年? ...
為何不直接問老師?讀緊有老師不問?😂

引用:Quote:原帖由+bubuprincess+於+16-08-31+發

原帖由 我叫豬豬 於 16-09-09 發表
為何不直接問老師?讀緊有老師不問?😂
結果收左?

得都千祈唔好,根德對小肌肉要求高,小女係7月尾細B。資優都到小學先算

引用:得都千祈唔好,根德對小肌肉要求高,小女係

原帖由 mduchess 於 16-09-26 發表
得都千祈唔好,根德對小肌肉要求高,小女係7月尾細B。資優都到小學先算
其實kv嘅k1都仲係甜蜜期,唔係好谷(但每人谷嘅定義好唔同),我女女現時K2,日日返學都好開心,一日3份功課,但1hr內會攪掂晒,但另一方面睇,kv都幾嚴,茶點同坐校車時唔可以傾計,茶點完左會有小息5min,小朋友會到學校裏面嘅公園仔玩,排隊k1要搭膊頭一個一個咁行,去到K2要手放後面,但大部份小朋友都返得好開心,女女放學返屋企會主動做功課,做晒先會做其他嘢,老師方面好Nice,唔似出面講到咁嚴,Kv真係有佢一套方法去教小朋友,平時我自己教佢嘅嘢永遠轉頭唔記得,但老師教同一樣嘢就永遠記得

hppa    發表於 16-9-28 15:28

打左去問, 9月30日以後出世的唔使試
‹ 上一主題|下一主題