用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Joyful vs 又一村
go

Joyful vs 又一村 [複製鏈接]

女女讀緊Joyful N班...愉快學習,語境好,又一村有學卷,愉快學習,學校環境好選擇邊間好呢

1    0    0    0

引用:女女讀緊Joyful+N班...愉快學習,語境好,

原帖由 Boey0407 於 16-07-13 發表
女女讀緊Joyful N班...愉快學習,語境好,又一村有學卷,愉快學習,學校環境好選擇邊間好呢

...
Joyful 英語環境如何?又一村只是一般

回覆:tkinwong 的帖子

英語環境很好,基本上一入學校就是全英語/普通話溝通,女女係呢一年裡面英的確進步不少,如果讀又一村...需要再出去補英文

引用:英語環境很好,基本上一入學校就是全英語/

英語環境很好,基本上一入學校就是全英語/普通話溝通,女女係呢一年裡面英的確進步不少,如果讀又一村...需 ...
咁乜野因素你會考慮又一村?

引用:英語環境很好,基本上一入學校就是全英語/

英語環境很好,基本上一入學校就是全英語/普通話溝通,女女係呢一年裡面英的確進步不少,如果讀又一村...需 ...
咁就唔好轉。

回覆:teteemem 的帖子

又一村吸引既係學校環境同埋有學卷

回覆:Joyful vs 又一村

如果錢唔係問題,就一定joyful啦,尤其如果著重語境,呢樣嘢外補(除非你日日三兩個鐘咁補)係做唔到相同效果!

引用:女女讀緊Joyful+N班...愉快學習,語境好,

...
邊間近屋企?我估joyful?又一村加埋校車,補習都唔係爭好多,如果負擔到,我揀joyful

認同七樓和八樓。

利申:小朋友K1讀又一村,已轉校,主因是考到禮賢。

認同樓上。我也是最初因學券同環境k1揀左,最後都轉番類似joyful 的英文語境的私校。

語境好難找的,如果要俾錢外補,一來又要另上堂辛苦小朋友,二來要做到同樣效果可能仲貴過交學費

感謝各位意見~心中已有決定了

又一村

如果joyful係讀得好嘅,又點會走去in 又一村...

回覆:dbchu 的帖子

Joyful唔係讀得唔好,係本身諗住只係俾女女係度讀一年N班,K1如果有學卷學校或者龍校收就會轉校,其實當又一村俾offer我地,我地都一心諗住去讀K1,但經我們觀察發現女女真係好享受現在的學習模式

回覆:Boey0407 的帖子

其實我同你相同情況,joyful vs 又一村全日,我最終放棄了又一村,因joyful老師,師生比例,學校遠近,語境,交通時間,所有我都係覺得joyful較好

引用:Joyful唔係讀得唔好,係本身諗住只係俾女女

原帖由 Boey0407 於 16-07-14 發表
Joyful唔係讀得唔好,係本身諗住只係俾女女係度讀一年N班,K1如果有學卷學校或者龍校收就會轉校,其實當又 ...
支持你決定

醒目開學勳章

引用:感謝各位意見~心中已有決定了 +

感謝各位意見~心中已有決定了
Joyful la

我係TK K1用家, 語境好, 老師好, 愉快學習, 我覺得算做得不過不失, 當然學校行政有改善空間, 但Talent show對一班年紀還細嘅N1, K1學生程度已算幾好, 我囡好enjoy彩排及整個talent show, 回家經常唱住又會跳俾我地睇. 可能我地N1讀傳統幼稚園, 參加過傳統幼稚園活動, 比較下更無聊 (可能資源有限啦)

至於學費方費方面, 一年定左收咁多, 只不過心理上除10個月定11個月問題
今年派直資私小比例較多. 陳守仁有4個, 林文燦2個, 培僑 6個, 崇真2個... 岩小學plan for 入直資私小嘅家長杯茶
‹ 上一主題|下一主題