用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 KV vs Tai Po SPCN
go

KV vs Tai Po SPCN [複製鏈接]

小朋友有以上offer, 女仔,應該揀邊間?希望大家俾d意見!thx!

0    0    0    0

回覆:kellyuu 的帖子

KV

TPsPCN 與小學無聯繫

tsangnamnam  點會無  發表於 16-7-15 00:14

回覆:KV vs Tai Po SPCN

Tai po SPCN every year about 60% girls can enter SPC

回覆 Galaxy88 的帖子

女仔當然大埔 SPCN, 起碼有6至7成上銅鑼灣聖保祿小學!

其實都心儀SPC, 但又怕如果上不了SPC(因為只有60%),再出去考小學時,學術方面唔夠KV 好,大家知唔知,不上SPCN 的女仔考小學成績如何?

沒有大家想像中咁易,我識得啲家長讀名幼,父母在同一辦學團體都唔收,不是舊生或特別聯繫,要入spcs並不是想像中咁易。

tsangnamnam  唔認同!
我係用家,請問你係唔係用家?定係聽返黎?  發表於 16-7-15 00:20

引用:沒有大家想像中咁易,我識得啲家長讀名幼,

原帖由 Galaxy88 於 16-07-13 發表
沒有大家想像中咁易,我識得啲家長讀名幼,父母在同一辦學團體都唔收,不是舊生或特別聯繫,要入spcs並不是 ...
你的意思是spcn 上spc 如果冇人事關系就好難上到?

回覆:phoebewong123 的帖子

又唔一定,只是如果是舊生多的話,又或者有人事關係者就佔大多數;普通人成功機會就相對較低了.

‹ 上一主題|下一主題