用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港華人基督教聯會真道書院 今年真道有冇出IB狀元?
go

今年真道有冇出IB狀元? [複製鏈接]

如題

0    0    0    0

回覆:herman0114 的帖子

有狀元,學校出左

2016 IB results (Logos)

今年43人考

平均分37.5分(世界的平均分約30分)
考獲44分(即榜眼)共4人
考獲43分(即探花)共2人
40分或以上達37.2%(世界的相應數值約為7.4%)

明報、星島日報並「華基聯週報」將會報導

我家有三寶

回覆:fostermak 的帖子

冇狀元啊

有無都好, 學校是有能力幫同學取45分, 但做到與否也要看很多因素, 除了勤力, 也是勤力!

回覆 herman0114 的帖子

You can check under the session of international school, 2016 IB result

回覆:今年真道有冇出IB狀元?

其實真道有冇出IB 狀元,真係不是太重要!除了學校、家長和學生自己都要配合......否則'坐那山、望那山,一事無成'

有好多時聽人講咩狀元真係好好笑,狀元又點?食唔食得?

有狀元,冇狀元,地球仍然在轉,真道獨特教育理念仍然運轉,小朋友繼續快樂地成長,喜愛上學,有自信,有視野,唔會係高分低能。

引用:有好多時聽人講咩狀元真係好好笑,狀元又點

原帖由 littlefaith 於 16-07-13 發表
有好多時聽人講咩狀元真係好好笑,狀元又點?食唔食得?
絕對不會係嗰啲乜都無「立場」嘅高分低能

‹ 上一主題|下一主題