用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問有無人在KinderU Suzuki 學過Cello? 對此學校評價如 ...
go

請問有無人在KinderU Suzuki 學過Cello? 對此學校評價如何? [複製鏈接]

由於本人未有學樂器背景,但此學校需要家長與小朋友一起學,一開始亦要大人和小朋友都要有自己的Cello。所以想了解多些。

0    0    0    0

引用:由於本人未有學樂器背景,但此學校需要家長

原帖由 Fillofit 於 16-06-24 發表
由於本人未有學樂器背景,但此學校需要家長與小朋友一起學,一開始亦要大人和小朋友都要有自己的Cello。所 ...

我和女女(女女只有4.5歲, 指定家長陪同)一起在葉氏上小提琴班, 都只用一個小提琴

引用:由於本人未有學樂器背景,但此學校需要家長

原帖由 Fillofit 於 16-06-24 發表
由於本人未有學樂器背景,但此學校需要家長與小朋友一起學,一開始亦要大人和小朋友都要有自己的Cello。所 ...
其實suzuki 的教學模式與其他親子班的理念好唔同。如果你buy 的,大人小朋友一齊學一齊練,係一件開心事。我都有安排仔仔上suzuki 班,但不是你這個centre. 我好期待阿仔升班同佢一齊上堂學violin.

引用:Quote:原帖由+Fillofit+於+16-06-24+發表由

原帖由 ekhc 於 16-06-25 發表
我和女女(女女只有4.5歲, 指定家長陪同)一起來在葉氏上小提琴班, 都只用一個小提琴

...
想問一下你女女學得好嗎?有cello學?

Fillofit 發表於 16-7-12 11:54
想問一下你女女學得好嗎?有cello學?
小女學得好開心, 每晚都練琴 (雖然只是10分鐘左右).  學咗大概3個月, 識得拉"twinkle twinkle little stars" 同 "小蜜蜂" 同基本scale

有cello學的, 但未必每個centre 都有
‹ 上一主題|下一主題