用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 64網慈幼葉漢千禧好嗎?
go

64網慈幼葉漢千禧好嗎? [複製鏈接]

回覆:elsalove 的帖子

活動教學,愉快小學,課程淺易,升中不好

引用:回覆+晴晴小B+的帖子 升中好差定只係唔係

原帖由 krw 於 16-06-07 發表
回覆 晴晴小B 的帖子

升中好差定只係唔係好似仁立嗰啲咁好呀?朋友見佢happy school 111報佢 15分入唔到  ...
64網最好個間主愛,英中比率都係得三成幾。咁呢間64網既二三線學校,你自己估下啦

引用:聖公會林護紀念中學 +++++2 可風中學 +++++

原帖由 Tophand8899 於 16-06-08 發表
聖公會林護紀念中學             2
可風中學                                      1
中華傳道會安柱中學             11
全級有幾多人先?!係葵青區英中比率得兩成幾其實都算差。

引用:小兒就讀此校,小二,+起初都不太熟悉這學校,

原帖由 Wellchanl 於 16-06-08 發表
小兒就讀此校,小二, 起初都不太熟悉這學校, 但讀落發現原來不錯天主教,少功課, 每天大概3-6本, 不多的. 活 ...
有啲學校所講既英中,其實只係有開一班英文班既中中或者高中時有某啲班會轉用英文教既中中。例如伍若瑜,吳祥川呢類B2中中。因有啲家長唔熟校名,以為學校寫得就一定無錯,比人誤導左都唔知

引用:小兒就讀此校,小二,+起初都不太熟悉這學校,

原帖由 Wellchanl 於 16-06-08 發表
小兒就讀此校,小二, 起初都不太熟悉這學校, 但讀落發現原來不錯天主教,少功課, 每天大概3-6本, 不多的. 活 ...
你不如比個list大家睇下個55個英中學位係點計

回覆:Wellchanl 的帖子

因主愛都係得三成幾,我真係唔好相信慈幼葉漢千禧有

‹ 上一主題|下一主題