用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 14網派位情況
樓主: Cool-G
go

14網派位情況   [複製鏈接]

引用:回覆+Cheuk2012+的帖子 第10.......

原帖由 adamswim 於 16-06-20 發表
回覆 Cheuk2012 的帖子

第10.......
我都第九……你有冇去註冊?

回覆:14網派位情況

岩岩先睇到,原來除左跨區同孖寶之外,幾乎全部都要乙一先中?!
有無人乙二中北官呀?好似仲未有人答到呀。

引用:岩岩先睇到,原來除左跨區同孖寶之外,幾乎

原帖由 gk678 於 16-06-21 發表
岩岩先睇到,原來除左跨區同孖寶之外,幾乎全部都要乙一先中?!
有無人乙二中北官呀?好似仲未有人答到呀 ...
應該無

好似乙一都入唔晒

引用:Quote:原帖由+gk678+於+16-06-21+發表岩岩

原帖由 Hoho_baby 於 16-06-21 發表
好似乙一都入唔晒
咁即係「今年呢區除左孖寶同跨區之外,其他都係乙一中」呢句係成立喇喎。即係無得揀,純粹運氣姐。

引用:Quote:原帖由+Hoho_baby+於+16-06-21+發表

原帖由 gk678 於 16-06-22 發表
咁即係「今年呢區除左孖寶同跨區之外,其他都係乙一中」呢句係成立喇喎。即係無得揀,純粹運氣姐。

...
不過Bk 又未必代表晒所有人既, 只可以做reference

引用:Quote:原帖由+gk678+於+16-06-22+發表咁即

原帖由 Hoho_baby 於 16-06-24 發表
不過Bk 又未必代表晒所有人既, 只可以做reference
咁我相信ek 嘅sample size 都有一定代表性嘅。

回覆:14網派位情況

我想問康山好唔好? 聽過校長講解,覺得他好有heart, 好有心做好這間學校,黎緊viutv會訪問這間學校,話今年有100個叩門,但只有10個位。

Dear All, 我今日releas返北循個位出黎, 希望幫倒大家, 能夠讓你們的子女在一個良好基督教既環境下成長, 學習正確既價值觀.

吾好再問夠景邊間學校好, 除非你吾認識自己既小朋友...... 其實14綱大部份既學校都好好. 比你入左Canossa, 如果小朋友handle吾倒其實咪害左佢.

請你們也要以身作刖, 做一個有品德既父母, 作孩子的role model.

pollymow    發表於 16-6-27 10:53

回覆:Cheuk2012 的帖子

唔好意思,我表達得差。只係想問:
請問啓基有咩唔好?
另外想講: 我小朋友 2017 讀小一。

jovyw 發表於 16-8-23 23:05
唔好意思,我表達得差。只係想問:
請問啓基有咩唔好?
另外想講: 我小朋友 2017 讀小一。
B1學生比例太低
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

Check check先

Charlotte_mom 發表於 16-8-24 09:03
Check check先

印象中今年無人提過乙2入到北官,但亦無人話乙1入唔到。炮米有人話乙1入唔到
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

引用:+本帖最後由+hkpapa852+於+16-8-24+09:56+

原帖由 hkpapa852 於 16-08-24 發表
我記得乙一入晒,唸唸下又應該係舊年資料。14網又係難玩

Charlotte_mom 發表於 16-8-24 09:59
我記得乙一入晒,唸唸下又應該係舊年資料。14網又係難玩
其實14網今年借咗幾間16網二線小學,已經易玩咗好多,一定好過12網

14 網填邊間乙二真係好大考驗

乙二只可以填愛官, 乙三梁李, 康山最好係乙8前, 否則會中啟基.

聖米太古呢兩間比先前熱好多, 令到一線熱門(嘉沪循衛)既反而易左,

照計出年17/18都會借位, 18/19WY入嚟就唔洗借; 我估有好多17/18細B會博18/19WY.

hkpapa852  18/19華仁真係搬到過嚟先算啦, 可能又要等多一兩年  發表於 16-8-24 13:37

但其實NET14叩門算好好叩, 大部份派孖寶既朋友都叩得到較心宜既小學.

回覆 lucaspapa 的帖子

完全同意你

引用:但其實NET14叩門算好好叩,+大部份派孖寶既

原帖由 lucaspapa 於 16-08-24 發表
但其實NET14叩門算好好叩, 大部份派孖寶既朋友都叩得到較心宜既小學.
呢個係真

‹ 上一主題|下一主題