用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國 tier4 student children
樓主: daone053
go

英國 tier4 student children   [複製鏈接]

回覆:英國 tier4 student children

我6/27申請,今日收到email可以上去領取

我27/6申請,今個星期一收到2封email 通知去攞,但因為不在港所以到今日也去攞passport.

EIKO

回覆 英子 的帖子

即是只收到一封電郵 去取回 passport ?

引用:回覆+英子+的帖子 即是只收到一封電郵+去

原帖由 joewongk 於 16-07-15 發表
回覆 英子 的帖子

即是只收到一封電郵 去取回 passport ?
一封係ukhk notifications ,一封係 CRMADMlN GLOBAL寄來.

EIKO

昨晚網上申請簽證和約期,簽證費港幣$3608 ,匯率應該是 兌11。

醒目開學勳章

英子 發表於 16-7-15 10:17
一封係ukhk notifications ,一封係 CRMADMlN GLOBAL寄來.

請問同一時間收到嗎?

回覆:3b 的帖子

係吖!同一日

3b  Thx!  發表於 16-7-15 16:14
EIKO

agent 幫我搞簽証, 之前話會收兩項費用,我比 credit card資料佢佢搞埋碌咭,
1) 簽証費大概$3900
2) 醫療保險 GBP150

昨天check 返 statement, 結果

1)  簽証費$3903
2) 醫療保險$2677.50 (明明話GBP150一年)

😓😓😓我想請問大家自己簽証是否都只是這兩項費用?agent 明明話係免費代填簽証,無理由加 handling,但真係唔明點解GBP150變成HKD2677.50

😓😓😓😓

引用:agent+幫我搞簽証,+之前話會收兩項費用,

原帖由 f.choi 於 16-07-15 發表
agent 幫我搞簽証, 之前話會收兩項費用,我比 credit card資料佢佢搞埋碌咭,
1) 簽証費大概$3900
2)  ...
醫保收多半年架。

我昨晚自己上網 攪,簽證收 $3608 ,匯率是兌11。

醫保 5年 收$9075 , 即是 5年半 £825 X 11 =$9075。

回覆 katrinafu 的帖子

咁可能我6月27日填表果日 exchange rate 貴! 請問但如果簽一年 visa也是將 GBP150 x 1.5嗎?

引用:回覆+katrinafu+的帖子 咁可能我6月27日填

原帖由 f.choi 於 16-07-15 發表
回覆 katrinafu 的帖子

咁可能我6月27日填表果日 exchange rate 貴! 請問但如果簽一年 visa也是將 GBP150 ...
我記得之前有post 講 話 英領晾水,不論簽幾多年,會收多半年醫療。

引用:Quote:原帖由+f.choi+於+16-07-15+發表回覆

原帖由 katrinafu 於 16-07-15 發表
我記得之前有post 講 話 英領晾水,不論簽幾多年,會收多半年醫療。
係呀,掠水

引用:Quote:原帖由+katrinafu+於+16-07-15+發表

原帖由 Mapleac 於 16-07-15 發表
係呀,掠水
填好哂form, 一直想book Aug 2 上午上去辦手續(因為之前去旅行,Aug 30就要飛走),但吾知點解一直冇開Aug schedule 出來比人揀!已經吼咗幾個星期,日日check 住。大家知吾知通常幾多日前可以book 時間?

唉!我好驚!有無高人指點,7月4日申請,15個工作天,是否這星期有?
因7月23日要飛,點算😩😩😩

~~本來無一物,唯有孽隨身~~

回覆 rexmarco 的帖子

我剛去簽證,佢話係由明天起計15-18個工作天,因我8月5日都要飛,所以都被逼要做快證。

回覆:rba93 的帖子

咁點算!上網上資料係無得聯絡,無得問

醒目開學勳章

rexmarco 發表於 16-7-18 12:01
唉!我好驚!有無高人指點,7月4日申請,15個工作天,是否這星期有?
因7月23日要飛,點算😩㈷ ...

要15個工作天, 交表日不計在內

有無方法聯絡到呢!

醒目開學勳章

rexmarco 發表於 16-7-18 12:50
有無方法聯絡到呢!

星期六是否工作日? 你的情況比較急, 可以的話上去問一問較好.

謝謝你

‹ 上一主題|下一主題