用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴vs 學之園,點揀?
go

劍鳴vs 學之園,點揀? [複製鏈接]

劍鳴vs 學之園,點揀? 劍鳴好像入小一好些,但聽說很谷,小朋友咁小未知谷唔谷得,而且k1不是全收。 大家點睇?

4    0    0    0

回覆:pppwong 的帖子

揀學之園吖,K1一定收返。劍鳴課程係好好,但K1無保證。

回覆:劍鳴vs 學之園,點揀?

兩間都好好,真係好難㨂⋯⋯不過我諗我係你會揀學之園啦。

KM 喜歡收LS old boy or 住kowloon tong 既小朋友,所以特別多人入LS !

醒目開學勳章 貢獻勳章

回覆:pppwong 的帖子

LH

恐龍家

好奇一問,你是兩間都已經註冊了?

learning habitat

引用:LH +

原帖由 小曳人 於 16-05-22 發表
LH
小曳人,近日爬左好多關於劍鳴既舊文,見到你俾咗好多好有用嘅意見,多謝你!但想問下有冇特別原因你作為劍鳴用家也推薦我選LH 呢?

是k1不直升的問題嗎?我個人較擔心呢樣,其中細路仔只有兩歲,都唔知佢谷唔谷得

引用:好奇一問,你是兩間都已經註冊了? +

原帖由 Grace0416 於 16-05-22 發表
好奇一問,你是兩間都已經註冊了?
一間註冊左,跟住收到零一間call waiting,決定當中

Vote for LH

醒目開學勳章 貢獻勳章

引用:Quote:原帖由+小曳人+於+16-05-22+發表LH小

原帖由 pppwong 於 16-05-26 發表
小曳人,近日爬左好多關於劍鳴既舊文,見到你俾咗好多好有用嘅意見,多謝你!但想問下有冇特別原因你作為劍 ...
本身有"得不到永遠係好的"想法,幾間LH以往都無車入沙田!
另,就係近年老師問題,我反而唔擔心直升問題,因為面試肯講野,KV同SC收,—D都唔難!

恐龍家

隔離飯香,正常的

引用:Quote:原帖由+pppwong+於+16-05-26+發表小

原帖由 小曳人 於 16-05-27 發表
本身有"得不到永遠係好的"想法,幾間LH以往都無車入沙田!
另,就係近年老師問題,我反而唔擔心直升問題, ...
凱帆校及海逸校都有校車去大圍及馬鞍山

醒目開學勳章 貢獻勳章

引用:Quote:原帖由+小曳人+於+16-05-27+發表本身

原帖由 咪臣 於 16-06-01 發表
凱帆校及海逸校都有校車去大圍及馬鞍山
依家咪好囉,六七年前無呀!诲逸去鑽石山都無!

恐龍家

引用:LH +

原帖由 小曳人 於 16-05-22 發表
LH
多謝支持

可唔可以問下
LH PN class 係米要一個家長陪上堂傢
因為我見website 話要陪
我無可能一至五每日3個鐘陪上堂傢wor
(迎海學之園)

引用:可唔可以問下 LH+PN+class+係米要一個家長

原帖由 Conni 於 16-06-04 發表
可唔可以問下
LH PN class 係米要一個家長陪上堂傢
因為我見website 話要陪
係開學頭幾日要,之後唔需要陪上堂

回覆 Conni 的帖子

MA ON SHAN LH未有pn 牌, 當然要家長陪上課, 不過有牌之後就唔需要再陪

其他LH分校, PN開學前, 有適應期(約5日)要家長陪, 是OPTIONAL, 可不參加

我是LH學生的家長,當年同樣有KM and LH offer,最後我揀了LH。現在回望,慶幸自己選擇正確,LH真的是一所很好的學校。

引用:劍鳴vs+學之園,點揀?+劍鳴好像入小一好些

原帖由 pppwong 於 16-05-21 發表
劍鳴vs 學之園,點揀? 劍鳴好像入小一好些,但聽說很谷,小朋友咁小未知谷唔谷得,而且k1不是全收。 大家 ...
學之園。雖然我唔知劍鳴係點。我自己好滿意學之園各方面既野。

‹ 上一主題|下一主題