用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 保良局李城璧中學 ok?
go

保良局李城璧中學 ok? [複製鏈接]

1.chinese 85 english 76 math 85 general 89 2.chinese 88 english 88 math 79 general 92 3.chinese 88 english 94 math 94 general 84.保良局李城璧中學 okkkkkkkkkkkkkkkk??????????????????????????????????
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<quick>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

2    0    0    0

無回應????      

醒目開學勳章

回覆 s2010098 的帖子

b2A中學, ok

點解唔搏王少清?

YDLFATHER  B2成績  發表於 16-4-30 20:55
MCS奮鬥中        

引用:1.chinese+85+english+76+math+85+general+

原帖由 s2010098 於 16-04-28 發表
1.chinese 85 english 76 math 85 general 89 2.chinese 88 english 88 math 79 general 92 3.chinese 88 e ...
你要比較返自己小學呢個成續以往啲畢業同學係屬 band 幾先,如果係 b2 選這間都係合適

引用:1.chinese+85+english+76+math+85+general+

原帖由 s2010098 於 16-04-28 發表
1.chinese 85 english 76 math 85 general 89 2.chinese 88 english 88 math 79 general 92 3.chinese 88 e ...
分數好難作準喎,要睇你間小學

李成壁 band2a
係有質素嘅band2
荃灣區 好嘅band2 都有幾間
(男校我唔會唔洗考慮 紀律差)
唔好剩係睇dse 合格率
睇level4 率
好嘅band2 都有放上網 或出banner
如果我無記錯 李成壁level4 係高於全港平均水平

回覆 gaymui 的帖子

廖寶珊都唔錯,見D學生都好乖,梁省德就....上星期見梁D同學,在M記,又打尖買野,坐晌度食野既男男女女,有好多都腳「印印」。在我心中,已失了很多分,我個人覺得,學校成績係其次,校風最緊要的。

引用:回覆+gaymui+的帖子 廖寶珊都唔錯,見D學

原帖由 妹妹頭 於 16-05-02 發表
回覆 gaymui 的帖子

廖寶珊都唔錯,見D學生都好乖,梁省德就....上星期見梁D同學,在M記,又打尖買野,坐 ...
廖寶珊確實唔錯,每次lunch time,D學生都斯斯文文,band 2生我極力推介

至於李城璧我就唔多清楚,聽聞也不錯,只是地點問題。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

回覆 gracelam 的帖子

所以有好多band 1生都會將廖作為止蝕位

引用:回覆+gracelam+的帖子 所以有好多band+1生

原帖由 妹妹頭 於 16-05-02 發表
回覆 gracelam 的帖子

所以有好多band 1生都會將廖作為止蝕位
我今次都放佢乙四止蝕。

妹妹頭  你都好進取喎, 乙四至止蝕  發表於 16-5-3 09:47

引用:Quote:原帖由+妹妹頭+於+16-05-02+發表回覆

原帖由 gracelam 於 16-05-02 發表
我今次都放佢乙四止蝕。
原本乙三,諗諗下乙四。

石鐘山

要睇埋名次至知屬BAND 1 定係BAND 2, 依家問依個問題, 小朋友即係小五, 仲未考呈分(6月至考), 努力追上成績, 希望呈分時可以至少坐定BAND 1

引用:+本帖最後由+peggy+於+16-4-28+23:23+編輯+

原帖由 peggy 於 16-04-28 發表

李城壁應該無B2A成績。根據校務報告,只有47%畢業生有3322成績。入大學率計埋珠海樹仁明愛個啲都係得21%。呢個只有B2B~C水平。

會唔會考慮其他區?
MCS奮鬥中        

醒目開學勳章

請問李城璧午飯安排係點?低年班會留校食嗎?
‹ 上一主題|下一主題