用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 崇真(英粵)同禮賢九龍,你地會點揀呢? ...
go

崇真(英粵)同禮賢九龍,你地會點揀呢? [複製鏈接]

如題
   0    0    0    0

回覆:Michael2000 的帖子

兩間學校我小朋友都有offer. 兩間學校各有各好,同樣係有小學。如果就面試時觀察,九龍禮賢嘅老師較有愛心和經驗。學校配套就崇真好啲,有不同興趣班可上,校車亦會配合接送小朋友。如果想上其小學,崇真英粵嘅機會相對會低啲,聽聞會係國際班優先。兩間學校同是深水埗區,假如能直升其小學,同區中學又是否你所心儀呢?因中學是按小學所在嘅區去派位。
P.S. 我最後兩間都放咗

回覆 quin_lai 的帖子

多謝你嘅分析呀!你的小朋友好叻呀,有咁多選擇。祝我哋都揀到適合的學校。

回覆:崇真(英粵)同禮賢九龍,你地會點揀呢?

cherriesiu 發表於 16-5-11 09:32
我小兒之前放丅丅選了KRS,我真是覺得自己冇簡錯,雖然丅丅語境很好,但比較德育和老師關愛冇krs咁好。正正 ...
我個仔今年會係禮小讀K1, 可唔可以講多少少, 佢地課程係咪好淺, 小學會唔會好辛苦? 我想了解多少少~ 感激~~

回覆:cherriesiu 的帖子

可否分享一下,禮幼的課程? Thanks

‹ 上一主題|下一主題