用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培基小學 #$%&@!$^#
go

#$%&@!$^# [複製鏈接]

你的小朋友……資優
所以問題並不是那麼簡單,明白媽媽已經很擔心,
但並不是每一間學校,有足夠資源及人手去教導這些學生,
老師有時罰佢,是阻止他傷害自己,傷害其他同學!

dde defdd

ddd

ddd

dddd

eee

想知之後小朋友再講嗎?“當事人在課堂,時常講粗言污言,又時常鬧人,試過打同學,時常對老師無禮貌,用學過的功夫兇老師,全班的成績表被佢唔小心倒灌水,全部要重新print印! 同學仔講有“怎樣的同學,就是怎樣的家長,”所以佢地都好願意為老師作證人,如實講出事實!

我問小朋友,你們眼見學校有幫這小朋友o比?佢哋都話有,例如有安排交朋班,情緒班教育佢!就算佢講Fuxx的粗口,老師都係罰佢寫10以F字頭的英文!同學仔都有問過佢,佢話有好多嘢學,好辛苦!但今年有進步!
但老師就被投訴了!同學感到很唔抵!

呢件因個人的問題,不但對就讀的學校,校規,
老師作出不合理的批評,對其他家長造成滋擾,
現在連小朋友都願意站出來作證!
希望事情告一段落!不要再傷害自己的小朋友了!

粗言污語,是你小朋友平日對老師及同學的言行
你小朋友有用水樽打女同學,我小朋友親眼看見

有理性的小朋友都會明白,打人係不正常行為,絕對要同老師講!

小朋友同你,阿仔同班多年,從未提及有小偷!

今天佢地得知,你投訴老師,知道老師被冤枉,所以佢願意做證人,
而且師生都係值得互相尊重!

某些老師是嚴少少,但亦有老師利用小息同一班同學相聚及玩遊戲!(已經升班,不在是班主任的情況下,定期瞭解同學最近發生的動態)

同學之間的吵鬧,我家長義工的時候有見過,動口不會動手,男仔偶爾的衝撞真的有!·無可能小朋友無同伴,衹是你的小朋友需要睇住,減少傷害自己及其他人!

我是家長 定 老師?
相信大家有眼睇!

祇是,我覺得你要我們群組中的家長廣傳培基有問及小朋友因你而受到影響, 佢地明天仲要測驗! 好好反省一下!

你引用”照你所講” 的引用詞,之後強詞奪理真的功夫了得!

家長的言行,正正是小朋友學習的對象!

小朋友都話係你! 你send 俾家長的what's app, 無人回覆你吖呵?  
我諗真係有太多家長明白,發生左咩事!

小朋友學習到珍惜,如果小朋友食剩很多飯,領袖生會話佢地浪費,不可隨便浪費!

如果遇到呢咁特別的家長,我哋可以點呢?
小朋友及學校的所有人都已經受到影響啦!

洋蔥頭媽咪  老師/同學仔最無辜  發表於 16-3-9 17:29

我們有方法聯絡教育局分區主任嗎?
如何表達我們親眼的實況!
我們不是針對小朋友,衹是抵抗該家長的歪曲事實,保護學校,校長,主任,老師及社工,因投訴人是教育界專業卜士,所以佢地投訴機制的運用,經驗豐富!

多謝

多謝有關部門的跟進!
‹ 上一主題|下一主題