用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: andywmama
go

del [複製鏈接]

huba 發表於 16-2-24 20:29
處理器     MT7620A 580MHz
ROM       16MB SPI Flash
記憶體    128MB DDR2
有乜出入?

引用:Quote:huba+發表於+16-2-24+20:29+處理器++

原帖由 BennkiChu 於 16-02-25 發表
有乜出入?
你提到「注意小米mini只support100m」,但spec 列出的資料是300M。

huba發表於 16-2-25 21:02
你提到「注意小米mini只support100m」,但spec 列出的資料是300M。
上年香港米店的mini版只支持行100m,  我買左一台用, 所以肯定係, 因為5夠用, 后來得知有行1000m的mini版, 但香港米店毛得賣, 要在黃金鋪頭或大陸米店先有, 但可能5多, 我都係行下街毛意中見到, 5係貴, 所以買左返去, 我屋企用500m寬頻, 用左3個月, 好好用, 可上網查到。

去鴨療街買部$2xx~300 2G電話。

引用:去鴨療街買部$2xx~300+2G電話。

原帖由 yan98 於 16-02-29 發表
去鴨療街買部$2xx~300 2G電話。

咁狼死,個細路見人人用smart phone, 又要whatsapp埋堆,實lur住換機。

回覆:星運教授 的帖子

点解唔同小朋友傾?始終都大個啦!我覺得單方面禁是不可行的,相方協議同意減小上網或打机先是上册

引用:点解唔同小朋友傾?始終都大個啦!我覺得單方

原帖由 kachunma 於 16-02-29 發表
点解唔同小朋友傾?始終都大個啦!我覺得單方面禁是不可行的,相方協議同意減小上網或打机先是上册

...
出機前傾好晒溫,但出機後,完全2個人,我覺我阿仔已經無晒誠信

引用:Quote:原帖由+kachunma+於+16-02-29+發表点

原帖由 andywmama 於 16-03-02 發表
出機前傾好晒溫,但出機後,完全2個人,我覺我阿仔已經無晒誠信

...
既然出機前已傾好,仔若不守諾,就要實施之前你同仔傾好的罰則,一定要狠心地罰一次,他才會聽你講

引用:Quote:原帖由+kachunma+於+16-02-29+發表点

原帖由 andywmama 於 16-03-02 發表

...
請問孩子幾歲?用smart phone 是必要還是只是想要?人無信不立,立即收機吧。

引用:請問有無方法限住部手提電話用唔到, 例如

原帖由 andywmama 於 16-02-20 發表
請問有無方法限住部手提電話用唔到,
例如上午開唔到手機,下午先可開機用?

...
可嘗試用funamo Android apps, iphone版未有,你上網揾下有試用版,可控制上網時段!

引用:Quote:原帖由+andywmama+於+16-03-02+發表

原帖由 huba 於 16-03-02 發表
請問孩子幾歲?用smart phone 是必要還是只是想要?人無信不立,立即收機吧。

...
是!正確!誠信是很重要的,你只禁佢,他不會服你,只會覺得爸媽討厭,將來佢大個左一定想辨法離開父母,而教佢,就可令佢明白是非,當然教既過程會有衝突,會有不开心,但為教好佢,一定要狠心,將來小朋友大個,佢就會慢慢會明白父母的好,加油呀!

給小朋友準備兩部手機, 一部上學用(不能上網), 一部智能留在家用

引用:Quote:原帖由+huba+於+16-03-02+發表請問孩

原帖由 kachunma 於 16-03-03 發表
是!正確!誠信是很重要的,你只禁佢,他不會服你,只會覺得爸媽討厭,將來佢大個左一定想辨法離開父母,而教佢,就 ...
這二天我唔比佢帶手機返學,叫佢回家先休息時先可用手機

‹ 上一主題|下一主題