用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼兒園 SPN 16/17就快可報名喇
go

SPN 16/17就快可報名喇 [複製鏈接]

引用:回覆+lvmh88+的帖子 乜唔係就係收幾多in幾

原帖由 tweetyho 於 16-02-04 發表
回覆 lvmh88 的帖子

乜唔係就係收幾多in幾多咩...約見人数與收生人数相約
是的,收幾多in幾多

回覆:lvmh88 的帖子

SPN 深過 SPK 只是一個相對的比較,但其實兩個都淺,唔多銜接到小學 (據升左SPCPS的家長所講),因學校對唔同階段嘅小朋友有唔同要求,幼稚園階段只會學幼稚園階段嘅野...

但其實若講小學銜接問題,我覺得讀邊間都唔會銜接到(純粹個人意見)

回覆:stinkyrabbit111 的帖子

I heard that only from current spcps parents, 不是我個人猜測又或者咁講--只是宜家d小學程度太深...

...至於學術深淺係比較及相對的結果(不是家長個人以為), 如SPN比SPK/St Margaret/靈糧深, 如學之園,Victoria, PODS 又比SPN深....係講緊學術上...但仲要睇其他野, 如SPN 會focus 品德自理規矩秩序及宗教培育, 如靈糧focus活動教學

Anyway, 學校好唔好不取決於學術上銜唔銜接到小學, 亦不取決於學術上的深淺, 若小朋友係女仔入讀SPN更加係唔洗考究

回覆:ume 的帖子

佢好開心呀,多謝你,good luck to u

引用:Quote:Eskridge+發表於+16-2-15+11:29+I+he

原帖由 ume 於 16-02-15 發表
我都有睇你既post,你囝囝返學開心嗎?好替你開心呀!入到你理想的幼兒園! ...
佢好開心呀,多謝你,good luck to u

ume    發表於 16-2-16 09:28

回覆:vwvwvw 的帖子

有住新界的小朋友,一般開心生活照冇乜特別

回覆:kartimmi 的帖子

可以的

‹ 上一主題|下一主題