用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 world fammily 迪斯尼教材點?
樓主: seasonz
go

world fammily 迪斯尼教材點? [複製鏈接]

初初都有諗住買淘寶。。但之後上網睇完D書同碟都會甩色。。mouth:" />
裡面有野係錯。。所以後來打消左呢個念頭😂😂。。
後來用落有個sales 跟進。。仲要上門教超貼心。。個sales 話無人教其實只會識播DVD ...但我宜家囡囡歲半。。。個日無端端講 is mine 😂真係嚇親

回覆:alvinlam416 的帖子

請問一套教大約幾多$?
我都心大心細想買俾亞囡。
謝!

引用:請問一套教大約幾多$? 我都心大心細想買俾

原帖由 Fish1223 於 16-03-03 發表
請問一套教大約幾多$?
我都心大心細想買俾亞囡。
謝!
48xxx 個套,先有米奇點讀筆。這套已經很夠用了。只是沒有 Q&A card. Fun and adventure 同 Let's play.

回覆:masunko 的帖子

Thanks!

tsoipopo 發表於 16-2-15 21:54
我覺得淘寶老翻書連點讀筆及DVD試下先,其實老翻都夠用。我係用左老翻覺得okay先買二手,貪部碌卡機及卡, ...
我想補充一下,之前我提及到老翻都夠用,但現在我有另一套睇法,每個階段的小朋友真的不同呀!我自己是老翻加二手的,之前我認為老翻都夠,因為那時我小朋友還小呀。 等我分享下,我是買左老翻後,發覺老翻無正版的碌卡機而買埋二手正版。我是小朋友是9個月時月老翻,14個月時買埋二手正版的。但那時小朋友細,我都會堅持每日碌幾張卡,但碌的人是我,但18個月的囝囝,只時係到搶卡、攞嚟抛卡,操作唔到部碌卡機,有時搶卡抆卡時好易整到隻眼,唔可以自己一個人自己碌,有些危險,有段時期,搶卡情況好嚴重,好幾次見住差點張咭插到隻眼,所以那時唯有唔俾佢自己玩喇,只可以我自己碌,所以那時我覺得碌卡機的作用並不明顯。而老翻書卻很方便,任何書都點讀到,歲半的小朋友那時不論正版也好、老翻也好,能力未到,主課程、SING ALONG的書是無興趣聽你讀,Story書一時時因內文句子短一點都會有些興趣,最願意讀的是fun with words這本書,因為我二手是舊版,無點讀筆去點讀fun with words的,而老翻的點讀書及筆就可以彌補這個不足,fun with words這四本書,囝囝學識好多字,雖然不認得個字,但佢聽到個音佢識指反出嚟。所以我那時就覺得老翻都夠用。play along的第三隻碟對我囝囝來說是最有興趣,因為配合玩具使用,是真的好好,這是老翻做不到的地方。
到小朋友步入19個月,正版二手開始發揮到佢作用,當中有一set是game cards,之前囝囝睇fun with words的基礎打得好,所以一玩game卡,好快上手,game card的顏色、數字、動物全部都識,全部都認到。(補充︰不是指認到英文字,只是讀其音,佢識得攞返相對應的卡給我) 

現在我囝囝21個月,可以正常一點玩碌卡機,雖然大部分都是我碌,但起碼唔會張張搶,碌完三次後,鋪晒啲卡,我讀返個生字音出嚟,佢識得攞返張咭俾我。當玩那樣。這一刻,我覺得碌卡機的作用終於有了,感到無白廢到。

‹ 上一主題|下一主題