用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問葵青網陳兆民和全完中學,comment?
go

請問葵青網陳兆民和全完中學,comment? [複製鏈接]

請問可否比較一下,陳兆民和全完的學術?運動?校風?
叧band 1尾2頭的男生(喜歡運動的),哪間較適合?

0    0    0    0

引用:請問可否比較一下,陳兆民和全完的學術?運

原帖由 elbk 於 16-01-16 發表

...
可試李兆基,荃灣可風,比較活動

引用:Quote:原帖由+elbk+於+16-01-16+發表請問可

原帖由 719117 於 16-01-16 發表
band 1尾至band 2頭呢兩間好微!! 佢地係band 1b中學

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+elbk+於+16-01-16+發表請問可

原帖由 719117 於 16-01-16 發表
呢兩間係 B1B,B1C-B2A 邊緣人機會不大。

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+719117+於+16-01-16+發表可試

原帖由 gracelam 於 16-01-16 發表
band 1尾至band 2頭呢兩間好微!! 佢地係band 1b中學
同意!

除非專項運動係好出色,拎全港或學界或地區地獎項,仲係校隊所要既項目,但咁樣入左追成績先係大問題。

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

引用:請問可否比較一下,陳兆民和全完的學術?運

原帖由 elbk 於 16-01-16 發表

...
dse成績及入u率都係陳兆民比全完好,校風可能全完好小小。分別係葵盛東商場及葵涌商場見到啲幾曳既陳兆民學生,可能只是一小撮害群之馬,不過對陳兆民學生好反感。

原帖由 晴晴小B 於 16-01-16 發表
dse成績及入u率都係陳兆民比全完好,校風可能全完好小小。分別係葵盛東商場及葵涌商場見到啲幾曳既陳兆民學 ...
係?我反而住附近,覺得陳兆民學生乖d, 反之全完學生就有d 學生麻麻

回覆:719117 的帖子

我都係住附近我見陳兆民學生好有禮,校風一向好好,過馬路都冇衝燈,返而全完有些學生比較曳。

醒目開學勳章 王國長老

719117 發表於 16-1-16 20:29
係?我反而住附近,覺得陳兆民學生乖d, 反之全完學生就有d 學生麻麻
識人係全完舊生, 佢都話將來小朋友揀中學都唔會揀返母校.

醒目開學勳章 王國長老

晴晴小B 發表於 16-1-16 17:30
dse成績及入u率都係陳兆民比全完好,校風可能全完好小小。分別係葵盛東商場及葵涌商場見到啲幾曳既陳兆民學 ...
名校生都有人吸毒, 假若只係一兩個個生曳就否定全間學校唔係幾公平.

每間學校都有壞份子,以一小撮人去評價一間學校完全不合理, 陳兆民校風不錯,值得考慮!

引用:Quote:719117+發表於+16-1-16+20:29+係?我

原帖由 miriam 於 16-01-16 發表
識人係全完舊生, 佢都話將來小朋友揀中學都唔會揀返母校.
我都認為陳兆民好些,東華三院全力保住的其中一間,資源好D,校舍大D,校規嚴D

引用:+本帖最後由+HarveyLL+於+16-3-21+10:38+編

原帖由 HarveyLL 於 16-03-21 發表

每間學校都有壞份子,以一小撮人去評價一間學校完全不合理,  ...
認同你的看法~我都見過林護學生在街上親熱~咁唔通林護是壞學校嗎?

‹ 上一主題|下一主題