用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 B1中自行選港華有冇機會?
go

B1中自行選港華有冇機會? [複製鏈接]

B1中, 冇特異功能,有冇機會入港華呢?

王家爸爸  如果真係B1中,應該好高。  發表於 16-1-4 10:17
elbar  KC   發表於 16-1-4 09:22
   0    0    0    0
猴B, 出世時只有 2.53kg, 滿月已有 4.04kg

回覆 baldhead 的帖子

多謝你地嘅意見!KC 我地冇信心,其實心儀港華同聖馬可,諗緊邊間first choice...

引用:+本帖最後由+brianshe+於+16-1-4+16:44+編

原帖由 brianshe 於 16-01-04 發表

我囝校內應該 B1B-C, 全港應該 B1B, 報/ 讀QC 真係怕有D 勉 ...
我個仔成績都係差不多,音樂/體育普通,業內人士話機會不大,因為傳聞港華都要盡量收多啲 Band 1A 推高將來DSE 成績。但我都會試下,反正KC QC 更加無機,亦唔覺得啱個仔讀,其他又無乜心儀嘅學校。

唔報港華,樓主有乜心水中學?

回覆 Chole 的帖子

如果唔報港華,就好可能只報一間,因為冇其他好心儀的學校。

引用:回覆+Chole+的帖子 如果唔報港華,就好可

原帖由 baldhead 於 16-01-05 發表
回覆 Chole 的帖子

如果唔報港華,就好可能只報一間,因為冇其他好心儀的學校。
既然都無其他選擇,梗係報哂兩間心儀做自行,加油!

可能是個別事件,我見過有港華F1仔,在網上求助功課。問題是張在功課紙上,連很淺的英文字也寫上中文解釋。那F1仔的英文程度令人有點擔心。
只知他運動勁。

引用:回覆+baldhead+的帖子 多謝你地嘅意見!KC

原帖由 baldhead 於 16-01-04 發表
回覆 baldhead 的帖子

多謝你地嘅意見!KC 我地冇信心,其實心儀港華同聖馬可,諗緊邊間first choice...
B1中即係全級約幾名?

baldhead  1x  發表於 16-1-5 18:10

lmcvgood 發表於 16-1-5 12:33
可能是個別事件,我見過有港華F1仔,在網上求助功課。問題是張在功課紙上,連很淺的英文字也寫上中文解釋。 ...
因為太多band1係谷出嚟,已經到樽頸;
返而一堆band2上到中學階段先發力,所以DSE同入U先同band1有得煉

引用:Quote:lmcvgood+發表於+16-1-5+12:33+可能

原帖由 5kin 於 16-01-05 發表
因為太多band1係谷出嚟,已經到樽頸;
返而一堆band2上到中學階段先發力,所以DSE同入U先同band1有得煉
...
我覺得自己個仔雖然暫時係 band 1, 不過從來唔會自己讀書,我直情係補習老師一樣,所以冇太大期望,入Band1C 中學就ok。

反正呢一屆入大學競爭唔算激烈,如果佢咁都入唔到就係佢自己唔識珍惜機會,幫唔到佢 lu.

baldhead  其實我都係補習老師+私人秘書黎架! 不過小學男仔通常都心散、掛住玩,希望越大越自律啦!   發表於 16-1-5 18:13
‹ 上一主題|下一主題