用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 對衡道方方 PN 用家可分享嗎?
go

對衡道方方 PN 用家可分享嗎? [複製鏈接]

BK 好似都幾多負面評價...
有冇PN 用家可分享?

Thanks!
   1    0    0    0

回覆:unconditionaluv 的帖子

回覆:對衡道方方 PN 用家可分享嗎?

今年pn用家,我覺得傳統,老師有經驗和愛心,學術足夠

回覆:unconditionaluv 的帖子

我係對衡方方今年pn用家,除了行政外,我到方方絕對滿意,老師有經驗,有愛心,學校有net, 學術上算深。 我囡回家經常唱英文歌,簡單普通話亦聽佢講過。 方方係傳統,唔商業化既學校。

校車安排好嗎?

引用:校車安排好嗎? +

原帖由 kukarma 於 16-01-28 發表
校車安排好嗎?
我囝由pn讀到現在K3,第四年搭校車,中間轉過一次校車公司,但安排一直算滿意。

引用:Quote:原帖由+kukarma+於+16-01-28+發表校

原帖由 day_bo 於 16-01-28 發表
我囝由pn讀到現在K3,第四年搭校車,中間轉過一次校車公司,但安排一直算滿意。

...
👍🏻👍🏻

PN 用家,校車安排滿意

今日難得方方有開放日,當然想參觀下學校內的設施,另了解多些小朋友將來就讀的班房位置,會學到什麼東西等等。
一入門口,由於很多小朋友已就讀中,所以他們已知道去那班房找老師,而我小朋友將於今年才開始入學,我當然不知道應從那裡開始,所以我就詢問門口的老師,她冷淡答了一句,"你自己周圍睇啦"!我心想,幼稚園的老師不是會熱心幫人嗎?為何這樣冷淡!
之後,我唯有自己周圍睇,由於我真的好想知道我小孩將來在那班房上學,所以我又去問另一位班房老師,她的態度好像不願意答的樣子, 說"有好多班,好難答你"。
經過這2次詢問後,我真的不開心,本來以為幼稚園的老師好熱心、有耐性,結果剛剛與我想的相反。
雖然我已交留位費,但我會努力尋找其它學校給我小孩讀,我真的不想小孩將來的態度與以上2位老師一樣!

回覆 easybebest 的帖子

可分享校車安排嗎?
我女兒將9月入學,住大圍呢,我有點擔心女兒只2歲便坐校車,可是又無辦法

easybebest 發表於 16-1-28 19:30
PN 用家,校車安排滿意
可分享校車安排嗎?
我女兒將9月入學,住大圍呢,我有點擔心女兒只2歲便坐校車,可是又無辦法

我自己30年前也是方方畢業,30年後仍然記得自己幼稚園生涯是開心的,英文好,老師好,校長(當時是"邊校長")好,常常出來接觸學生。不知30年後的今天是怎樣的呢?

回覆 day_bo 的帖子

有沒考私小啊? 有沒同學考了私小?

K3課程怎樣?  加減數?

我女由N讀, 依家K1, 我都滿意老師, 姨姨好, 課程算深, 亞女返學好開心, 之前教亞女做數數, CIRCLE答案, 佢都係唔肯逐個數, 數數下又亂數, 之後再做功課又好好喎, 肯逐個數, 應是老師的功勞吧, 佢地有經驗, 有方法教佢地

引用:回覆+day_bo+的帖子 有沒考私小啊?+有沒同

原帖由 happybbpig 於 16-04-07 發表

有沒考私小啊? 有沒同學考了私小?
我只考了2間私小,2間也是waiting,不過我仔是12月超細B,較內向,冇報任何學術班,所以有waiting 我也滿足了。
其他同學有考到直私小學呀!
K3課程算深,中英文已默句子(每星期也有中英默書),另外有閱讀理解、雙位加減數、連加減數,最近要自己寫手冊。
看似課程深,但又冇谷既感覺,仔仔開心得來又跟到課程進度。

係好既, 依家學多D, 又唔算谷, 小學無咁吃力
‹ 上一主題|下一主題