用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖保羅堂(中環)VS天水圍天樂
go

聖保羅堂(中環)VS天水圍天樂 [複製鏈接]

女仔,應該點揀?

0    0    0    0

回覆:聖保羅堂(中環)VS天水圍天樂

請問你住中環定天水圍?

天水圍去中環太遠了!孩子太小,就近入學啦。

去中環交通點安排?校車唔知有無同坐兩個鐘一段就唔好. 若父母開車接送又可考慮. 你又住邊?

嘩!我最近見到好多人報嘅地區都好遠

單論學校邊間好,好明顯,但返學放學時間都要考慮,日日如是,好辛苦。

引用:女仔,應該點揀? +

原帖由 Brighton 於 15-12-25 發表
女仔,應該點揀?
如果家長返工可以送埋返學,我揀中環

利申:我都住天水圍,囡今年都係報k1,感覺天樂唔係最top, 有其他更好choice就會揀其他

如果讀聖保羅堂,會搬近學校,但考慮到兩間學校都無直屬小學,讀完幼稚園又要再考小學,又一煩惱。

引用:如果讀聖保羅堂,會搬近學校,但考慮到兩間

原帖由 Brighton 於 15-12-25 發表
如果讀聖保羅堂,會搬近學校,但考慮到兩間學校都無直屬小學,讀完幼稚園又要再考小學,又一煩惱。

...
如果你搬近聖保羅堂,NET 11有利女生。
天水圍個間我不識。但聖保羅堂係好學校。如果住中西區,就very good.

但如果Net 11 vs Net12, 女仔邊個網好d(個女得15分),自行應該冇機會,要大抽獎

引用:但如果Net+11+vs+Net12,+女仔邊個網好d(個

原帖由 Athena2013 於 15-12-25 發表
但如果Net 11 vs Net12, 女仔邊個網好d(個女得15分),自行應該冇機會,要大抽獎

...
兩個網都多好學校,net 12就熱門d.

聖保羅堂重德育,係happy school,是否你杯茶?想知女仔好唔好,大抽獎睇運,考直資的話可以睇學校網頁,一覽無遺。

‹ 上一主題|下一主題