用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: maochongchong
go

. [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+Apple_Orange_T+於+15-12-14+

原帖由 IloveJJ 於 15-12-15 發表
我老公三兄弟,一路都一間房,直至結婚搬走為止。無問題呀!
我都覺得無問題,最好教識小朋友感恩,物質不是必然

同一間瞓. 要佢地學sharing, 學相處,要有手尾, 同respect

回覆:readymama 的帖子

同一間房訓感情應該較好,但書枱要兩張。我對孖女一齊用一張枱,經常爭執,有時做野又會互相影響。

回覆:sml 的帖子

謝謝分享,準備兩間房都做床和書枱,但會俾佢哋訓同一間房,細個一齊住一齊食飯就話好親密,一諗到大個結婚有咗另一半有各自的諗法又各自搬出去就好似關係疏咗好多咁。

我有2個相差2年既姑仔,佢地而家分別已經做左阿媽,感情超好,無所不談,又互相照應。我問我老公知唔知,有咩因素造成,佢話佢地自小同房瞓,成日臨瞓前girls' talk,就算去到青春期一樣大把話題。聽完佢咁講,我就一間房俾2個囡一齊瞓,一間做書房,一齊做功課同溫書。

引用:我有2個相差2年既姑仔,佢地而家分別已經做

原帖由 eclass05 於 15-12-21 發表
我有2個相差2年既姑仔,佢地而家分別已經做左阿媽,感情超好,無所不談,又互相照應。我問我老公知唔知,有 ...
請問你做碌架床or一張大床俾兩個女瞓?

引用:我同事有2個仔,+相差2年,+當時買咗屋,+一心

原帖由 kp_sin2001 於 15-12-14 發表
我同事有2個仔, 相差2年, 當時買咗屋, 一心諗住要有兄弟情, 所以專登將2房合為一房, 書枱2張合為一張, 當然 ...
小朋友有呢個想法已經有問題!現今生活太好?誰說一定要一人一間房,香港有很多人也只全家住一間房,父母應該糾正他們的思想才對。

‹ 上一主題|下一主題