用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 公務員子女去英國讀y10大約一年幾錢
樓主: ning673
go

公務員子女去英國讀y10大約一年幾錢 [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+Adelakan+於+16-04-23+發表另

原帖由 hennyyoyo 於 16-05-01 發表
呢樣又幾好喎!依家係咪都有好香港人去讀呢?對比另一間D字頭(唔記得點串)那間男女校,邊間好啲?

...
呢間唔太多香港人,聽其他家長講,應該10個香港學生左右。北愛D字頭學校,排名好過我仔那間,不過聽聞好多香港及大陸學生

引用:Quote:原帖由+hennyyoyo+於+16-05-01+發表

原帖由 Adelakan 於 16-05-01 發表
呢間唔太多香港人,聽其他家長講,應該10個香港學生左右。北愛D字頭學校,排名好過我仔那間,不過聽聞好多 ...
謝謝資料!

My son study from Campbell to Armagh .... he say to me .... it is very hard as Armagh's student likes to studying and getting the higher marks in exam.  

回覆:billylulucoco 的帖子

點解?難取高分?Y幾?

Adelakan 發表於 16-4-23 11:50
不是的,是一年£4xxx tuition fee, 再加一年£10xxx boarding fee, 還有一些什費,今年新學年一年總學費大 ...
真係好平喎!

回覆 亮燈 的帖子

亮燈兄,我都係新手,請問可否都將OEA申請手續資料pm給我,我已PM了我的電郵比你,唔該晒

引用:回覆+亮燈+的帖子 亮燈兄,我都係新手,請

原帖由 wanda703 於 16-06-16 發表
回覆 亮燈 的帖子

亮燈兄,我都係新手,請問可否都將OEA申請手續資料pm給我,我已PM了我的電郵比你,唔該 ...
check e mail

引用:Quote:原帖由+靚媽媽+於+15-11-30+發表是,+

原帖由 亮燈 於 15-11-30 發表
其實我都唔係公務員,太太就係,不過所有野都係我攪啫!第一次申請有$500行李篋津貼,只此今次咋! ...
亮燈兄,可否pm我因為我女可能出年會去英國留學

I love my dear husband and dear daughter.

亮登兄,想請問下如果公務員要claim機票錢,我係要比咩野文件人事部?

引用:亮登兄,想請問下如果公務員要claim機票錢

原帖由 rba93 於 16-06-30 發表
亮登兄,想請問下如果公務員要claim機票錢,我係要比咩野文件人事部?
如經旅行社、agent就要invoice、e ticket及收據,如自己上網買,就要print番已俾錢既e mail及e ticket,當然,問番你部門人事部就最清楚喇!

ELJCHL 發表於 16-6-16 22:22
亮燈兄,可否pm我因為我女可能出年會去英國留學
是否OEA?你pm個e mail俾我!

亮燈,如果想今年9月去北愛升Y9,還來得切申請嗎?

123BB 發表於 16-7-3 12:37
亮燈,如果想今年9月去北愛升Y9,還來得切申請嗎?
真係唔知,如果有學位就應該可以,你最好搵agent問下,或者直接e mail學校問!

回覆 亮燈 的帖子

Thank you

引用:回覆+亮燈+的帖子 Thank+you

原帖由 123BB 於 16-07-03 發表
回覆 亮燈 的帖子

Thank you
唔使客氣

入來看大家分享, 獲益良多.

但要升大學, 都要考IELTS高分

請問大家是否任由子女在英自修考IELTS ?

回覆:亮燈 的帖子

亮燈兄,想請教申請英國簽證時,需要有政府OEA letter 嗎?在網上申請時,'Tier 4 Student' 中有問'Do you receive support from a financial sponsor that meets the UK    Visa and Immigration definition of a financial sponsor' 應填'Yes'嗎?謝謝!

回覆:公務員子女去英國讀y10大約一年幾錢

請問OEA的津貼額是定額?還是跟匯率的變更而有所不同呢?

引用:請問OEA的津貼額是定額?還是跟匯率的變更

原帖由 smlee 於 16-07-05 發表
agent資料係定額英鎊,所以應該會受滙率影響!

引用:請問OEA的津貼額是定額?還是跟匯率的變更

原帖由 smlee 於 16-07-05 發表
係定額每年£74XX,匯率跟申請交表時做參考,所以每次政府入落戶口既銀碼都唔同!其實我覺得佢應該俾英鎊。

‹ 上一主題|下一主題