用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 想請教各用家,這真是一所很谷的學校嗎? ...
go

想請教各用家,這真是一所很谷的學校嗎? [複製鏈接]

我小朋友讀得好開心,自理同學習態度好好,而且每日放學都好開心,喜歡分享學校趣事。我覺得啲非用家真係誇張放大咗....

間間九龍塘幼稚園都希望自己學生成積好,派位靚,有邊間唔谷?LH, SC, KM?但實際上連Kingston都好谷....

唔好意思,掛住in小一都無上嚟分享。

好幸運,我哋K1-K3嘅老師都係好有愛心嘅老師!上到K2一定係辛苦啲,因為K1實在係蜜月期,K2會大轉變!因為嚟緊你哋報小一,啲interview係會考配詞,考寫中英文名,讀書同補加減數等等....KV會教晒你哋小朋友以上所有嘢去迎接interview嘅挑戰。

k2成積表要呈上小學,大家加油!溫馨提示:K2有「記憶遊戲」同First Honor等等,做得好好好好會有獎狀,對擺落portfolio係有幫助㗎。

lemongrass927 發表於 15-11-9 23:36
呀囡已經上小學,暫時適應上完全無問題,之前3年來都好開心,小朋友唔覺有任何壓力 ...
Agree!! 我都覺得點解咁鍾意返學,日日都咁開心嘅?

回覆 ivyvy_cheung 的帖子

今年真係聽好多識嘅用家講,小朋友好多都有SFA offer! 讀唔讀就未知,個game仲玩緊嘛~

‹ 上一主題|下一主題