用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 救命,聖心同學之園(康城)撞期撞到應一應 ...
go

救命,聖心同學之園(康城)撞期撞到應一應 [複製鏈接]

揀邊個好?

家住將軍澳,本人為聖心中小學舊生,家庭主婦一名。

我個女未識講野,唔識畫曲線直線,你俾指示佢,佢聽得明都肯照做。會係大家面前唱歌跳舞。唔怕羞,肯同老師say hello同bye。之前in Greenville表現都OK既,起碼老師同佢都好開心。

兩間都唔係首選(唔止報呢2間),因為一個遠,一個較貴。但問心,我個女九月B,邊到我地揀學校。我只係想係揀我個女個D學校入面揀間最好既俾佢。我諗住聖心有分加,所以試下。又諗住聽人講學之園都幾好,諗住咁貴學費可能會易入D(無根據的諗法)。聖心無校巴的話,我都唔介意山長水遠送佢返學。學之園雖貴,但近,屋企都負擔到既…

請各位幫幫忙,講講你係我,你覺得in邊間好D?邊間會大D機會收我個女?
   1    0    0    0

回覆:救命,聖心同學之園(康城)撞期撞到應一應

聖心。勝算大一點。

學之園k收一班20個,假設其他N全部直升,機會好微

聖心,舊生有著數,考D野不太難,又有私小backup。學之園其實幾難考

引用:揀邊個好?家住將軍澳,本人為聖心中小學舊

原帖由 yucoyi 於 15-10-26 發表
揀邊個好?

家住將軍澳,本人為聖心中小學舊生,家庭主婦一名。
我係你會選聖心,學之園機會好微

Yang81 發表於 15-10-26 15:53
我係你會選聖心,學之園機會好微

聖心

聖心

聽講呢間好有人情味,舊生或 siblings 讀緊都大機會。

雖然可以 mtr 再轉小巴/校車,但車程都需時。。。

到時可能要諗下搬近d.

學之園幾好。

回覆:yucoyi 的帖子

揀聖心啦,聖心舊生已著數,加上聖心只揀千零人去interview, 機會相對大過LH

請問你囡囡幾多月b?是大b嗎?

聖心吧,龍校相對唔會睇咁多「技能」,你又係舊生...

引用:揀聖心啦,聖心舊生已著數,加上聖心只揀千

原帖由 amoyresident 於 15-10-26 發表
揀聖心啦,聖心舊生已著數,加上聖心只揀千零人去interview, 機會相對大過LH

...
唔係見晒❓

LH 多數收大B, 細b唔係冇機會、但微、除非小朋友好outstanding! K1 位係好少因為大部分人直升!k1 interview 也要求小朋友答自己個名、邊個同你黎!interview 內容都唔容易、所以我話大b著數d! 睇排面、可能聖心chance 大d!

回覆:adalyho 的帖子

9月細b

引用:Quote:原帖由+amoyresident+於+15-10-26+發

原帖由 mykate 於 15-10-26 發表
唔係見晒❓
以往曾有傳聞話只in千幾人,我都係係度爬文見到

考聖心,佢真係好有人情味,你係舊生機會多大d。當年我兩個女都係9月b,照收。讀下午班的話將軍澳有校車直達學校,但常滿。另一方法家長先搭MTR到北角轉坐北角線的校車直到學校

引用:Quote:原帖由+amoyresident+於+15-10-26+發

原帖由 mykate 於 15-10-26 發表
唔係見晒❓
唔係

引用:LH+多數收大B,+細b唔係冇機會、但微、除非

原帖由 adalyho 於 15-10-26 發表
LH 多數收大B, 細b唔係冇機會、但微、除非小朋友好outstanding! K1 位係好少因為大部分人直升!k1 intervie ...
認同!不過如果住tko, 聖心真係好遠。

gouf0083 發表於 15-10-27 07:54
認同!不過如果住tko, 聖心真係好遠。

我見到有車寫住聖心幼稚園,但唔可以肯定係校車

引用:考聖心,佢真係好有人情味,你係舊生機會多

原帖由 marwai_1030 於 15-10-27 發表
考聖心,佢真係好有人情味,你係舊生機會多大d。當年我兩個女都係9月b,照收。讀下午班的話將軍澳有校車直 ...
係學校校巴?可以入聖心停車場個種?因為遠,所以我都係打算收的話俾佢返下午班。北角接放學我都預左,我唔放心褓母車,因為唔入得學校停車場。

‹ 上一主題|下一主題