用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 港同3rd in
樓主: wongdeborah
go

港同3rd in   [複製鏈接]

回覆:港同3rd in

放棄了救恩及漢華,選了港同

恭喜咁多位可以成功入讀港同, 我係港同發燒友, 莫講四大基石教學理念, 我傻到連佢地校歌都識唱,好想個女可以入到, 經過一番努力最終係waiting list, 好希望咁多位原本十五十六但最終都選擇註冊嘅朋友可以珍惜入讀港同嘅機會,雖然你地原本可能有心目中更好嘅offer, 但係呢間學校好有heart, 可惜我地差一步,正如救恩梁校長所講, 入唔入到一間學校或多或少都要講啲緣份

leungbennych 發表於 15-11-30 12:18
恭喜咁多位可以成功入讀港同, 我係港同發燒友, 莫講四大基石教學理念, 我傻到連佢地校歌都識唱,好 ...

希望這個12年的決定係岩。謝謝你! 我相信港同都會有人放位的~~祝你都快的收到港同電話。入到心儀學校。

My girl and another schoolmate are living in Kowloon City and Choi Hung, respectively. Do anyone live nearby or on the way to Lam Tin? we hope to form a private nanny bus route.

回覆 leungbennych 的帖子

真心希望你女女wait到!應該仲有註冊咗既等緊其他直資私小,還有一線希望。或者寫信比校長試下啦!

Hi Cheryl,

We live in Kowloon Tong and want to find nanny bus to HKUGA. I would like to join too.  Please kindly email me the detail. Thank you very much.

ooooohk 發表於 15-11-27 14:19
最後半小時去註冊,多囗問職員註冊的情況,他說很小放棄的人……waiting的家長要有心理準備……… ...

請問可否分享下2nd 同3rd in d 乜嫁呢?

醒目開學勳章 王國長老

回覆:港同3rd in

刨下文,下一版已經有

引用:Quote:happyfr+發表於+15-11-27+16:22+救恩

原帖由 cwpoon 於 15-11-27 發表
對, 其實很不捨救恩, 但無奈二選一, 也選了港同, 請多多指教, 大家一起做同學, 我那個是女兒, 你呢? ...
救恩和港同,為何選擇港同?可否分享一下?

回覆:Tuliplee 的帖子

我是今年報名考17-18年p1, 請大家今年成功入讀的港同的,可否分享大概1st in, 2nd in, 3rd in的問題?謝謝

醒目開學勳章 王國長老

引用:我是今年報名考17-18年p1,+請大家今年成功

原帖由 Tuliplee 於 16-08-16 發表
我是今年報名考17-18年p1, 請大家今年成功入讀的港同的,可否分享大概1st in, 2nd in, 3rd in的問題?謝謝

...
你碌落幾版就有好多分享

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+Tuliplee+於+16-08-16+發表我

原帖由 Charlotte_mom 於 16-08-16 發表
你碌落幾版就有好多分享
係第一輪精彩d。第二三輪係傾計

Charlotte_mom 發表於 16-6-9 10:28
刨下文,下一版已經有

下文?即那一個topic?

恭喜!想請問吓是否有港同offer的小朋友,性格都是比較主動,喜歡說話而不怕陌生呢?
也會選擇坐得不太定的小朋友嗎?

seksekbb 發表於 16-10-23 23:41
恭喜!想請問吓是否有港同offer的小朋友,性格都是比較主動,喜歡說話而不怕陌生呢?
也會選擇坐得不太定的 ...
以我參加小棟樑計劃所見我囡班同學都比較主動勇於嘗試,未必喜歡說話有同學亦比較文靜,亦如版主以前提及能收放自如,如果純屬坐唔定似乎蝕章。

Charlotte_mom 發表於 16-8-16 16:57
係第一輪精彩d。第二三輪係傾計

請教,剛3rd in 完,真的同父母傾計比較多,小朋友只問了好少,是否父母佔分較多?

kitkit89 發表於 16-10-25 11:14
請教,剛3rd in 完,真的同父母傾計比較多,小朋友只問了好少,是否父母佔分較多?
...

我明天見,好緊張。係咪坐轉轉椅?

iamiris 發表於 16-10-25 12:11
我明天見,好緊張。係咪坐轉轉椅?

咩叫轉轉椅?大人坐梳化傾,小朋友一邊睇書等,最後問小朋友,我都好擔心答得唔好,呀囡今日表現又麻麻,好緊張

加油

kitkit89 發表於 16-10-25 13:55
咩叫轉轉椅?大人坐梳化傾,小朋友一邊睇書等,最後問小朋友,我都好擔心答得唔好,呀囡今日表現又麻麻, ...

thx. 我上网睇,話小朋友坐可以轉的圓櫈,唔知係唔係。
anyway,祝大家好運

即3rd in 小朋友也要帶圖書嗎?
‹ 上一主題|下一主題