用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 15分35校網應該点揀会穩陣d?
go

15分35校網應該点揀会穩陣d? [複製鏈接]

0    0    0    0

應該只有寶校有機會

葛小

引用:應該只有寶校有機會

引用:如上,心儀嘅學校都太多人爭,15分如不報直

原帖由 Vincywsc 於 15-10-11 發表
如上,心儀嘅學校都太多人爭,15分如不報直私,應該揀边d school会易中d....交流下,thx~

...
35網15分,咪葛亮洪囉,應該實中

引用:如上,心儀嘅學校都太多人爭,15分如不報直

原帖由 Vincywsc 於 15-10-11 發表
如上,心儀嘅學校都太多人爭,15分如不報直私,應該揀边d school会易中d....交流下,thx~

...
得15分,第一階段自行9成唔中,咪等第二階段大抽獎囉,第二階段就睇下你有幾好彩,好彩咪中頭獎囉

引用:Quote:原帖由+Vincywsc+於+15-10-11+發表如

sissysze 發表於 15-10-11 19:41
得15分,第一階段自行9成唔中,咪等第二階段大抽獎囉,第二階段就睇下你有幾好彩,好彩咪中頭獎囉

...

好果幾間first round 20分都要抽。15分冇可能中,好現實!

Vincywsc 發表於 15-10-12 10:06

萬一第二階段都唔中呢?其實自行果時就算將葛放第一,都未必一定中ga wor.....

上年數據:

葛量洪在自行分配學額有63個,但到了統一派位階段學額卻有93個。

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

回覆 Vincywsc 的帖子

自行,大抽獎放"葛" 第一, 99.999999%中, 而家你小朋友k2, 好快就要選校了,
最好快D睇下邊間學校合適你小朋友, 要家長去做下功課既時候了, 有時唔谷得既,
唔係話真係咁醒目既, 入到一線神校都未必係好事, 或者去尋下寶都唔係一件壞事~

引用:回覆+Vincywsc+的帖子 自行,大抽獎放"葛"+

回覆:15分35校網應該点揀会穩陣d

呢位媽媽真可愛.."咁易中即係多人簡"?  咁你去餐廳食飯, 你覺得多人等既個間好食D定係冇乜人唔駛等既個間好食D呢?
如果你好肚餓覺又冇乜要求既, 咪簡唔駛等個間, 咪可以即刻入去食囉..但唔代表個間餐廳D野唔好食, 只係唔出名, D人去哂較出名既個幾間食,所以如果簡出名個幾間, 分分鐘等到關門都冇得食~因為講得太白又會有機會比人話..唔想多解釋..自己諗下啦~  

bbforever    發表於 15-10-12 10:58
HK-MAN  x2  發表於 15-10-12 10:56

引用:回覆+Vincywsc+的帖子 呢位媽媽真可愛.."

回覆:15分35校網應該点揀会穩陣d

明白呢位媽媽, 看到你的問題, 清楚明白你真係一D都唔係幾了解呢個小一遊戲既玩法, 所以你真係要自己去搵多D資料, 上下教育處既網頁睇下, 討論區既人都係討論, 未必有邊個錯對的, 只可作參考, 所以為左自己小孩都係靠自己去做下實質既功夫, 搜集下D準確度較高既資料, 如果自己都檬茶茶..人地講乜就聽乜, 又點對得住自己小朋友呢? 其實間間小學都有叻人,亦有曳人, 最緊要睇番自己小朋友係邊類, 再去上學校既網頁資料看看, 跟住再聽下人既口啤, 重而去幫自己小朋友選擇適合既學校, 你而家小朋友k2, 仲有時間既, 開始做下功課啦..祝你入到心儀既小學~

引用:回覆+Vincywsc+的帖子 明白呢位媽媽,+看到

‹ 上一主題|下一主題