用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 net 16 柴米 vs 杏花韋理
樓主: tommyxsarah
go

net 16 柴米 vs 杏花韋理 [複製鏈接]

韋理好多功課,我家姐仔讀緊。

引用:韋理好多功課,我家姐仔讀緊。

原帖由 aminafy 於 15-09-17 發表
請問大約用幾耐完成功課?
老師有愛心嗎?

[img align=right]http://as-luv2-454139179.blog.ocn.ne.jp/nova/images/tamama.jpg[/img][img align=left]http://game.21cn.com/zhuanti/comic/keroro/images/keroro.jpg[/img]

引用:韋理好多功課,我家姐仔讀緊。

原帖由 aminafy 於 15-09-17 發表
同意!我大女今年在韋理讀小一,功課確實不小,不過校風唔錯,學生乖巧有禮!

回覆:aminafy 的帖子

請問每日大概幾樣?要用幾耐時間?

引用:Quote:原帖由+aminafy+於+15-09-17+發表韋

原帖由 elaine_ysm20 於 15-09-17 發表
同意!我大女今年在韋理讀小一,功課確實不小,不過校風唔錯,學生乖巧有禮!

...
請問可唔可以講多d 小朋友在學情況謝謝

回覆:net 16 柴米 vs 杏花韋理

現時大約每天4様左右,間中也有6様,但每份功課份量不多,其實好快可完成,但每天要讀2-3頁英文句子然後家長簽名,每星期有1次默書,叧外對中文字嚴格,所以要幫亞囡執筆、筆順同字體,如英文老師發現小朋友英文未如理想,會主動用額外時間幫小朋友補英文,另外有3次評估3次考試,我囡囡剛讀小一,暫時也很喜歡上學,老師也有愛心呢!

aaronmok    發表於 15-9-18 12:27

引用:現時大約每天4様左右,間中也有6様,但每份

原帖由 elaine_ysm20 於 15-09-17 發表
現時大約每天4様左右,間中也有6様,但每份功課份量不多,其實好快可完成,但每天要讀2-3頁英文句子然後家 ...
謝謝分享

[img align=right]http://as-luv2-454139179.blog.ocn.ne.jp/nova/images/tamama.jpg[/img][img align=left]http://game.21cn.com/zhuanti/comic/keroro/images/keroro.jpg[/img]

引用:現時大約每天4様左右,間中也有6様,但每份

現時大約每天4様左右,間中也有6様,但每份功課份量不多,其實好快可完成,但每天要讀2-3頁英文句子然後家 ...
謝謝分享

回覆 elaine_ysm20 的帖子

我仔今年都係韋理 一年班!

韋理確實唔錯!!

引用:回覆+elaine_ysm20+的帖子 我仔今年都係韋

原帖由 cl_kaka 於 15-09-18 發表

我仔今年都係韋理 一年班!
你好!我係1C班!你呢?

引用:韋理確實唔錯!!+

原帖由 aaronmok 於 15-09-18 發表
韋理確實唔錯!!
我都覺得唔錯!好好!

見到樓上有幾位今年小朋友係韋理P1, 我黎梗自行可能會報呢間, 想請問幾位家長, 老師大部分都有愛心嗎? 由於小兒是有點頑皮好動的性格, 不知韋理的老師能否包容到呢? 先謝謝各位

我係1B班

老師有愛心, P5大概每日8樣功課。我見佢仔讀得開心!

fishcowcow 發表於 15-9-18 14:17
見到樓上有幾位今年小朋友係韋理P1, 我黎梗自行可能會報呢間, 想請問幾位家長, 老師大部分都有愛心嗎? 由於 ...
暫時返左半個月學,仔都覺得大部份老師都好好人,都有1,2個老師會惡D!功課比我預期中多,初初諗住呢間學校唔會多功課,但其實都多!暫時覺得學校對寫字都會有要求,中英文都捉得緊!但學校多獎勵同鼓勵,所以小朋友返學都開心!我仔都比較好動多咀,但暫時無收過投訴!

韋理的老師好盡責, 亦會發掘學生各方面潛能, 同家長溝通亦好好

引用:韋理的老師好盡責,+亦會發掘學生各方面潛能

原帖由 angelanala 於 15-09-18 發表
韋理的老師好盡責, 亦會發掘學生各方面潛能, 同家長溝通亦好好
係呀!真的好盡責,我囡囡今年小一,英文老師親自打電話比我同講留意到亞囡英文弱冇信心,要亞囡早上早半小時返學同亞囡補英文,真的好有責任心,而且學校有好多獎勵及積極鼓勵小朋友,亞囡好鐘意,真的冇選錯學校

引用:Quote:原帖由+angelanala+於+15-09-18+發表

原帖由 elaine_ysm20 於 15-09-18 發表
係呀!真的好盡責,我囡囡今年小一,英文老師親自打電話比我同講留意到亞囡英文弱冇信心,要亞囡早上早半小 ...
您好呀 好多謝您分享在韋理學校生活
但請問知唔知 韋理升中派得好唔好 ?
始終學校無詳細公布 同柴米一樣甘神秘 會唔會派到好差 ?
當然想入間小學 之後升到好中學

引用:Quote:原帖由+elaine_ysm20+於+15-09-18+發

原帖由 tommyxsarah 於 15-09-19 發表
您好呀 好多謝您分享在韋理學校生活
但請問知唔知 韋理升中派得好唔好 ?
始終學校無詳細公布 同柴米一樣甘 ...
你可以在這個網址睇下

http://www.bookofschool.com/school/controller/schoolAllocationOverlay?entityid=3466&categoryid=1

都派得唔錯!

‹ 上一主題|下一主題