用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 港同 - 香港家長的出路?
樓主: ylmanhk
go

港同 - 香港家長的出路? [複製鏈接]

引用:我外甥由港同小到港同中,現在是科大二。

原帖由 sheilaleung 於 15-09-02 發表
我外甥由港同小到港同中,現在是科大二。
我未聽過他多功課及有壓力,見到他很開心呀!沒有找補習班,唔明 ...

frogbobo 發表於 15-9-2 07:47
真正要改變,令香港教育更完好,其實正正某d家長嘅心態。

口裡説要百家爭鳴,百花齊放,骨子裏卻你是綠洲 ...
"百家爭鳴,百花齊放,骨子裏卻你是綠洲" 說得真好, 在這主題裡我只見有"個"人覺得自己的學校才是綠洲. 其他學校或"名校"就是沙漠.

引用:Quote:frogbobo+發表於+15-9-2+07:47+真正

原帖由 lightingchung 於 15-09-02 發表
"百家爭鳴,百花齊放,骨子裏卻你是綠洲" 說得真好, 在這主題裡我只見有"個"人覺得自己的學校才是綠洲. 其 ...
名校的「名」,不用我吹捧,而且只是綠洲沙漠不是本人所提出。老實,開題目是贊港同辦得好,何罪之有?

引用:Quote:原帖由+ylmanhk+於+15-09-02+發表都

原帖由 frogbobo 於 15-09-02 發表
真正要改變,令香港教育更完好,其實正正某d家長嘅心態。

口裡説要百家爭鳴,百花齊放,骨子裏卻你是綠洲 ...
哈哈,世界真細小!

frogbobo #5
生產值:100 洋房昨天 15-09-02
Quote:原帖由 ylmanhk 於 15-09-02 發表

我真係唔係讀好多書,又真係街坊,但我好似冇標榜過我自己係專家?? 我唔介意誤己,但千祈咪誤人,罪過罪過,希望大家千萬唔好聽我講,要聽多d專家同讀書多嘅人嘅意見! 有俾我誤導左嘅朋友,我謹此致歉。

私人傳訊  回覆   引用

回覆:港同 - 香港家長的出路?

frogbobo太謙虛啦

‹ 上一主題|下一主題